Вълнуващи новини: Виктория Петрова е одобрена за магистратура в Кеймбридж! Сега тя се нуждае от помощ за да може да служи на родината си България

Тя се нуждае от подкрепа, за да може да изпълни своята мисия и да внесе своя принос за развитието на България. Виктория е амбициозна млада жена, която се стреми да се развива в една от най-изтъкнатите академични среди в света, където ще усъвършенства своите лидерски и технически умения.

След завършване на обучението си, тя планира да се върне в България, за да допринесе за благото на обществото. Скоро ще ви предоставим още информация за нейните предишни успехи и постижения.

Ще ви споделим повече информация за нейните постижения до момента.

  • Следващия месец завършва бакалавърска степен по изкуствен интелект и компютърни науки в Минерва Юнивърсити в Сан Франсиско. Има отличен успех – 3.92 от максимална оценка 4.00.
  • Средното си образование завършва с отличие в Американския колеж в София.
  • Миналата година е изкарала 6-месечен стаж по софтуерно инженерство в Uber в София и то по доста успешен финансово-технически проект.
  • Разработва приложения, като първото ѝ (Posture Pal) вече има над 300 хил. потребители. Използва сензорите в слушалките, за да следи стойката на врата и раменете и да сигнализира и помага за подобряването ѝ.
  • Разработила е математически модел и симулация, които служат за предотвратяване на наводнения. Представен е в БАН.
  • Заедно със свои колеги в Минерва разработват курс по въведение в програмирането, който се преподава на всички първокурсници там.
  • Посетила е шест различни държави на обмен, където е учила и живяла.

Тя и семейството ѝ могат да покрият всички разходи по обучението, без таксата за магистратурата. Докато тече кампанията по набиране на средства, тя кандидатства за стипендии и стажове, с които да събере поне част от нужните средства.

Повече информация и възможност да я подкрепите може да намерите ТУК

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *