Автор”bgben.co.uk

Във Великобритания има 3,7 милиона двойки със сключен брак, които към момента не се възползват от новото данъчно облекчение за семейни двойки.

Едва 8% от двойките, които имат право да получават това облекчение, са подали документи за него.

Ако сте женени/омъжени, искате да спестите малко от данъци и отговаряте на условията, възползвайте се от него.

В тази статия ще ви обясним какво точно представлява то, на какви условия трябва да отговаряте и как да кандидатствате за него.

Какво представлява?

Данъчното облекчение за семейни двойки е нов начин на британското правителство да помогне на семейни двойки със сключен брак, като позволи на единия партньор да прехвърли част от своя личен необлагаем доход на другия партньор.

Ако ви одобрят, можете да спестите до 212 паунда на година – сума, която не е за пренебрегване.

Кой има право на облекчението? Само хора с определени обстоятелства имат право да кандидатстват за получаване на облекчението.

Трябва да отговаряте на следните условия: –

Да сте бракосъчетани или регистрирани в гражданско съжителство за еднополови двойки; –

Един от двама ви да заработва до 10 600 паунда на година, но не повече (като в тази сума не се включва сумата от лихвата за спестяванията на сума до £5,000, която също е необлагаема).; –

Другият трябва да е базов данъкоплатец, т.е. да има доход до 42 385 паунда на година. Хората с по-високи доходи преминават в следващата група данъкоплатци и плащат по-голям процент данъци; –

И двамата трябва да сте родени след 6 април 1935 година.

Как да се възползваме от облекчението?

Преди всичко, трябва да кандидатствате за това данъчно облекчение, което може да стане онлайн на адрес www.gov.uk/marriage-allowance. След като попълните и изпратите формата, ще бъдете уведомени по имейл, дали имате право да го получите или не. Ако нямате достъп до компютър или интернет, можете да подадете заявление и по телефона на номер 0300 200 3300.

Facebook коментар
Total Page Visits: 1626 - Today Page Visits: 1