Ученик от Варна спечели световната олимпиада по руски език

Руслан Настаев от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ – Варна стана безапелационен победител в най–авторитетната олимпиада по руски език в света. Единадесетокласникът извоюва първото място на 16-ото й издание в Москва и спечели правото за безплатно обучение в Московския държавен институт по руски език „Александър Сергеевич Пушкин“.

За да стигне до финала, Руслан пребори конкуренция от над 300 участници от цял свят и премина през два предварителни кръга, в които дистанционно, в реално време, трябваше да реши писмен тест и да подготви съчинение на руски език.

Руслан Настаев се подготяше усилено за финала на престижната олимпиада, като всеки ден след часовете оставаше за допълнителна подготовка с преподавателката си по руски език – Вера Статева. Руслан е един от най-добрите ученици в ЧСУ „Юрий Гагарин“. Миналата година той спечели среброто в най-авторитетното състезание по руски език в света.

Друг възпитаник на училището в СОК „Камчия“ – Данила Варавкин, е спечелил приз в категория „Най-добро съчинение“ на олимпиадата.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Кмета

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *