Австралиец ОТСЛАБВА с 50 кг! Яде от 3 до 4 кг картофи на ден цяла година

Австралиецът Андрю Тейлър яде само варени, смачкани и печени картофи в продължение на цяла година и отслабна с около 50 кг, пише dailystar.co.uk.

Той започва драстичната диета на 1 януари и споделя за промяната в теглото на страницата си във Фейсбук: “Бях много депресиран миналата година и яденето на картофи наистина ми помогна да се оправя. Не взимам антидепресанти, спя по-добре вече. През последните 10 години имах болки в ставите заради футболни контузии, но и те отшумяха. Яденето само на картофи подобри живота ми в много насоки, повече отколкото съм си представял.”

Андрю заяви, че решението да изключи всички храни от менюто си, освен картофите, се появява след като разбира, че е пристрастен към храната.
“Осъзнах, че съм пристрастен към храната и това ме накара да се замисля, че ако си алкохолик отказваш алкохола, ако си наркоман – спираш наркотиците”, споделя Андрю.

След като се отказал от всички храни той избрал да се храни само с картофи – мултикомпонентен продукт.

“Можете буквално да получите всичко от картофите. Всеки знае, че в тях има много въглехидрати, но те съдържат и протеини, мазнини, растителни влакнини, витамин С и желязо.”

Андрю яде три до четири килограма картофи на ден и признава, че първите две седмици от диетата са били истинско изтезание. На събирания с приятели, той носи картофи, ако е в ресторант си ги поръчва предварително.

На 1 януари 2017 г. Андрю ще направи парти за навършване на година от започването на диетата му и споделя, че дори след края й ще продължи да се храни предимно с картофи.

Превод и редакция: Мария Узунова

Източник: 24 часа

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *