Чай от глухарче за пречистване, отслабване и с лечебна цел
 
Глухарчето е силна билка, която редовно се употребява с медицински цели. Тя е доказана още от древността. Притежава пречистващи свойства, като преди много години се е считала по-скоро за невзрачно растение, но не за дълго.
 
Лечебното приложение на глухарчето е доказано безброй пъти благодарение на непрестанните усилия на билкари. Те твърдят, че билката притежава богат състав и задължително трябва да се изпробва, тъй като не е за изпускане.
Изобилства от холин, органични киселини, дъбилни вещества, инозит, слузни вещества и др. Абсолютно всички части на лековитото растение биха могли да се използват за лечение на заболявания от различно естество.
Най-често обаче се изготвя чай, за който е необходим корен от глухарче. Също така се приготвя и тинктура. Действието на билката в този случай е леко очистително.
 
Проведени са няколко научни експерименти в Европа, който потвърждават, че глухарчето е уникален лек при чернодробни болести. Да, това не е единствено народно вярване, а доказан факт през 21 век.
 
То действа на два отделни принципа: отстранява излишната течност от организма и подпомага създаването на жлъчен сок. Счита се, че глухарчето е особено полезно при уголемяване на черния дроб, дори в случаите, когато говорим за болни малки деца.
 
В книги е описано, че лечебната билка влияе благоприятно върху жлъчката, далака и черния дроб. Отлични са резултатите тогава, когато се употребяват зелените части на растението.
 
Билкари препоръчват те да са току-що набрани, без значение дали ще бъдат използвани като инфузия или тинктура. И в двата варианта ефектът е удивителен.
 
Защо точно чай от глухарче и с какво е различен той?
 
Горещата напитка подпомага жлъчния мехур и черния дроб в изпълняване на тяхната основна роля на преработване на мазнините и улесняване на детоксикиращия процес, който протича в целия организъм.
 
Има хора, които предприемат стъпки към стартиране на диета, изключваща прием на нишесте, захар и месо. Тя е популярна със силното си действие, когато се комбинира с чай от глухарче и сок от кресон.
 
Ако се следват тези правила, детоксикиращата билка ще повлияе директно върху цялата нервна система и не само на нея, но и на всички вътрешни органи.
 
Редовната консумация на чай от глухарче би могла да се окаже едно изключително ценно допълнение към вече провеждащо се лечение на сериозни заболявания.
 
Забележка: най-силен е ефектът от напитката, когато тя се пие все още топла. Няма как да навреди, затова остава единствено да помогне. Редно е да се опита, съветва zdrave.ws.
Facebook коментар
Total Page Visits: 1175 - Today Page Visits: 2