Елена Зайцева е известна билкарка, занимава се с фитотерапия от 8-годишна. Няма да намерите билка в нашите географски ширини, за която възрастната жена не знае: има малко над 1100 вида!

Тя е канена от игумени на манастири и храмове за провеждане на лекции и обучения по билколечение. Елена Фьодоровна изнася също лекции за билкови лекарства на сертифицирани служители на лечебни заведения.

манастирска билкарка

Елена Зайцева казва: “Всички плевели лекуват! Ако не искате нищо да ви боли – изкопайте си тези три корена – репей, пшеничена трева и глухарче. От тези корени направите отвара и я пийте. ”

лекарствени корени

Коренът на житняк
Няма градина, в която да не расте този плевел, и няма болест, която той да не лекува. Не е чудно, че с негова помощ се спасяват всички диви и домашни животни …

Инфузията и отвара от коренища на житняк се използва за различни отоци, дисфункция и възпаление на пикочния мехур, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, всички белодробни заболявания, чревни заболявания, диабет, хипертония, дисфункция на яйчниците при жени, остеохондроза, ексудативна диатеза, ожулвания.

Коренът на житняк е отличен аналгетик за подагра, ревматизъм, артрит.
корен от житняк

Корен от глухарче
Коренът от глухарче помага при анемия, рак на стомаха и черния дроб, той може да лекува заболявания на ставите, възпаление на лимфните възли, диатеза.
корен от глухарчеКорен от репей
Базирайки се на дългогодишния си опит, Елена Фьодоровна казва, че един корен от репей лекува всички видове рак. В допълнение, той помага при диабет, бронхит, синузит, лечение на ставите, кръвоносните съдове и сърцето.

Коренът от репей в продължение на 2-3 месеца може да излекува дори на устойчивия хепатит С!

Репеят елиминира холецистит, разгражда камъни в бъбреците и жлъчния мехур. Той като никое друго средство регенерира кожата при изгаряния, рани от залежаване, екзема, трофични язви, псориазис, лупус еритематозус, лекува рани, спира косопада.
корени от репей

Билкарката казва, че най-ценни са растителните корени в началото на пролетта, но през есента също е възможно да се копаят. Изровените корени трябва да се измият, подсушат и нарежат.

За да се сварят правилно корените, е необходимо да се вземе по 1 супена лъжица сухи прахообразни корени и да се залеят с 2 чаши вряща вода. Оставят се да врат 10 минути, след което сместа се запарва 2 часа. Отварата се прецежда и се пие 1/2 чаша 3 пъти на ден в рамките на 10-15 минути преди хранене.

Може да си приготвите смес от корени на репей, житняк и глухарче, като ги смесите в равни пропорции, но можете да ги вземате и поотделно: седмица – корен от репей, седмица – глухарче, седмица – житняк.

Според Елена Зайцева растенията лекуват бавно, незабележимо и по-щадящо, така че лечението с тях трябва да продължава най-малко един месец. С цел предотвратяване на пристрастяването, трябва да се направи почивка за около 5 дни, след което да се продължи приема. Пренебрегвани заболявания трябва да се лекуват поне 3-5 месеца.

Източник: За Жената

Facebook коментар
Total Page Visits: 1538 - Today Page Visits: 1