Содата лекува много болести, знаете ли това?
 
Ето няколко изумителни начини за лечение на болести със сода:
1.Содата, разтворена в мляко е едно от най-добрите средства за облекчаване на кашлица, тя перфектно втечнява храчките. Лекарите препоръчват да се разтвори 1 чаена лъжичка сода за хляб във врящо мляко и се пие преди лягане.
 
 
2.Нищо не е толкова добре за облекчаване на болката в гърлото като гаргара 5-6 пъти на ден с разтвор на сода бикарбонат (2 супени лъжици сода в чаша топла вода).
 
3.При настинка ще помогне разтвор със сода 2-3 пъти на ден да се капе в носа.
 
4. За конюнктивит също помага разтвор за измиване на очите със соден разтвор с мека памучна кърпа. Само не забравяйте, че памучният тампон може да се използва само веднъж.
 
5. Содата отдавна се използва в медицината като средство за лечение на аритмия. Внезапна сърдечна атака може да бъде спряна с половин чаена лъжичка.
 
6. Помага содата и при хипертония. Половин чаена лъжичка сода за хляб, приета заедно с лекарства,има ефект.
 
7. Содата е ефективна при морска болест.
 
8 .Също така тя може да помогне при голяма загуба на кръв, отравяне, многократно повръщане и диария, с обилно изпотяване. За да се компенсира загубата на течности, характерни за всички тези случаи е необходимо да се подготви содо-солен разтвор: половин чаена лъжичка сода за хляб и 1 чаена лъжичка сол, разтворени в 1 литър топла преварена вода и на пациента се дава 1 супена лъжица на всеки 5 минути.
Содата
Содата е чуден лек за стотици болести.
 
9. Разтвор на сода помага за премахване на сърбежа от ия от насекоми, успокоява кожата.
 
10. При възпаление на венците трябва да се смесят сода за хляб с малко вода и да търкат венците. След това почистете с четка за зъби.
 
11. За прочистване на червата може да се ползват клизми със сода (1 чаена лъжичка сода за хляб в 500 мл вода)./zdrave.ws

like1
Facebook коментар
Total Page Visits: 2720 - Today Page Visits: 2