Хончи Шао: Болестите изчезват с разтягане и пляскане по ставите

Китаецът Хончи Шао е Тао лечител, който пропагандира по света свой метод за самолечение. Хончи не е лекар по професия. Учил е икономика в Китай, а след това в бизнес училище “Тъндърбърд” в САЩ. Работи няколко години в Ню Йорк на Уолстрийт и после в Хонконг, все във финансовата сфера. Но след това започва интересът му към китайската култура и решава да се занимава с нещо, което му е наистина приятно. Майка му е лекар по западна медицина, а вуйчо му е традиционен китайски лекар. Това интервю е взето на конференцията “Отвъд 2012” на фондация “Шен Нютън” в Шотландия и е достъпно в интернет.

– Г-н Шао, книгата ви за вашия метод на самолечение е №1 сред бестселърите. Всеки човек ли може да използва този метод?
– Да, всеки може да го направи. Всичко е безплатно и лесно. Когато става въпрос за лечение, хората винаги очакват да бъдат излекувани от някого. Това не е същинската класическа традиция на китайската медицина. Най-старата класическа книга за медицина всъщност е книга за отношенията между човека и природата, между тялото и душата. Всъщност става въпрос за Дао. Затова в известен смисъл хората трябва да сме в синхрон с природата като човечество. Това е нещо, което трябва сами да направим, а не да чакаме някой да ни излекува. Всеки трябва да е собственият си лекар, но тази традиция е отдавна изгубена по много причини.

– Как започнахте да изучавате китайска медицина?
– Видях как в планината Удан един човек лекуваше парализирани хора от инсулт, лекуваше ги само с пръсти, акупресура. Това е невероятно. Гледах го как прави всички тези неща, а той ме покани да се присъединя. И така учех при него от месец, когато дойде 77-годишен мъж с инсулт, парализиран. Правих му акупресура за 3-4 дни и той започна да ходи. Беше невероятно преживяване за мен. После учих акупунктура. Започнах да слагам игли първо по собственото си тяло. А след това да лекувам други хора. Да кажем, че лекуваме един и същи проблем, една и съща болест. Аз и вие или други пет човека, всеки може да ползва различни техники. Но всички могат да излекуват болестта. Което е добре! Някои хора мислят, че това е лошо, защото няма критерий. Аз бих казал, че най-добрият критерий е самият ефект. Ако можеш да излекуваш човека, всичко е наред.

– На какво се основава вашият метод на самолечение?
– На две техники – разтягане и пляскане, които лесно могат да се използват от всеки. Имат голям ефект, лесно е – може да го научиш за една минута, безопасно е – без странични ефекти, и с тази техника могат да се лекуват хиляди различни болести.

Когато правих телевизионно предаване в Китай, режисьорът попита какъв вид публика ми трябва. Казах да извикат само тежко болни със силни болки в гърба, кръста, колената, да не могат да коленичат. Защо? За да покажа незабавния резултат от лечението. И така организираха нещата, както бях поискал. Почти цялата публика беше от над 60-70-годишни с най-различни проблеми. Имаше жена, която не можеше да клекне. Друга, която не можеше да направи дори малка крачка, не можеше да се изправи. Тогава започнахме с разтягането и само след няколко минути ги накарах да опитат пак.

Вече можеха да клякат и да ходят

Хората аплодираха. Наистина беше страхотно, значи казвах истината.

– Какви конкретни заболявания лекува този метод?
– Моят учител използва тази техника само за болки. Но аз много скоро открих, че мога да я използвам за лекуване на различни женски проблеми. Като менструални болки, тумори в стомаха. Както и запек, високо кръвно налягане, безсъние. А при мъжете всякакви проблеми с простатата. До момента сред хората, които съм лекувал, ефектът е стопроцентов. При всеки от тях има ефект. Старите хора стават всяка нощ по много пъти до тоалетна, но вече няма нужда.

– Покажете основните техники.
– Лесно е. Може да използваме два стола. Създадохме патентован продукт, като пейка е, но ако нямате пейка, може да сложите два стола до врата или до стена. Вдигате единия крак нагоре, опъвате ръце хубаво назад. (Виж снимката)


По този начин всички меридиани по краката се разтягат. Тук са черен дроб, бъбреци, далак, а по ръцете са меридианите за сърце, бял дроб, дебело черво. А на гърба има други четири меридиана.

– Колко дълго трябва да се стои така?
– Обикновено около 10 минути. Но начинаещите, възрастните или тежко болните – около 2-3 минути. Тежкоболните ще ги боли силно на определени места. Зависи от какво е болен човек. Занимаващите се с йога могат да правят това разтягане и по 20-30 минути.

Другата част от метода е пляскане по тялото от главата до петите.

Първо се пляскат отгоре раменните стави

Много добро място, с което да се започне, са и лакътните стави. (Сн. 2) Пляскаме с длан дясната лакътна става отвътре и след това лявата става. Така няколко минути. При хора със сърдечни и белодробни болести се появява тъмно петно по кожата. Удрям колкото може по-силно. На колената също се прави – отпред на капачките, отстрани на всяко коляно и отзад, на сгъвката.  (Сн. 3) Тези, които страдат от запек, трябва да си пляскат много силно ръцете върху горната част на китката (Сн. 4). За 10 или 15 минути, от вас зависи.

– Но вижте, аз вече имам потъмняване на кожата. Къде имам проблем? Погледнете.
– Това е сърцето. Имате проблем със сърцето. Но зачервяването на кожата не означава, че сте за операция, защото все още проблемът е само функционален. Не трябва обаче и да чакате, докато се наложи операция.

– Значи това е едновременно метод за диагностика и за лечение?
– Да.

– Колко време трябва да продължавам, за да се отърва от този проблем?
– Зависи на колко години сте, колко тежки са болестите ви. Може би след около час ще изчезне.

– Ако имам холестерол в кръвта, ще се появи ли това червено петно по кожата?
– Да.

– И ще изчезне?
– Енергията ин чи излиза с пляскането. След това тялото ви постепенно става все по-топло. Така ян става все по-силно и превзема ин, накрая ин изчезва. Така протича лечението. Става толкова естествено. Не са нужни инжекции, нито операции, нито лекарства. Нарекох това разтягане и пляскане –

Антивирусна система

Като я правите, активирате собствената си лечебна система. Автоматично тя ще сканира цялото ви тяло и където намери вирус, ще го атакува.

Да кажем в една семейна двойка мъжът е с високо кръвно налягане. Като прави разтягането и пляскането, кръвното му ще се понижи. Жена му пък е с ниско кръвно налягане, но като прави същите неща, разтягане и пляскане, кръвното й ще се повиши.

– За ниско кръвно налягане къде трябва да се пляска?
– Върху същите стави – лакътните и коленните, на същите места.

– Значи за повечето болести се пляска на лакътните стави и на коленете?
– И по ръцете и краката (посочва и китките). Краката е лесно: просто сядате на стол и пляскате по стъпалото отгоре и после отдолу. Обяснението на лечебния ефект е просто. Двата крака и двете ръце са краищата или началата на всички меридиани. Ако сте виждали схема на китайската меридианна система на тялото, сте го забелязали. Тези, които страдат от запек, като правят така по 10 минути на всяка ръка, много силно, разбира се (китките и дланите), ще имат забележителен резултат още същия ден. Пробвал съм го на много хора, особено при възрастни.

За моя метод не са необходими никакви лекарства, инжекции, оборудване. Необходими са само собствените ти ръце и умствена нагласа. Така че това е много екологичен метод на лечение, много природосъобразен… Освен това е безплатен.

Книгата е налична от тук: http://www.drugiteknigi.com/kniga/samolechenie-s-paydaladzhin-1812

Интервю на Ан Маргарет Хес
Подготви Мара Калчева

Източник: zdrave.to

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *