Промяната на цвета на очите е напълно възможна и без носенето на цветни лещи. За да накарате ирисът си да смени окраската на вашите очи е достатъчно просто да пренастроите вашата диета. Още от самото начало трябва да се направи уговорката, че не бива да очаквате кардинална промяна и ако сте със сини очи, на сутринта да се събудите със зеленини, например. Никой не бива да забравя, че окраската на ириса е наследство от родителите, както формата на носа, косите…  Въпреки това, можете леко да пренастроите нещата и да направите така, че ирисът да е по-ярък, по-тъмен или по-светъл. Причината за това е, че цветът на окото се определя от концентрацията цвят на меланин в ириса. За да промените основния тон, е необходимо само за 60 дни да се ядат определени храни или напитки.

а да промените основния тон, е необходимо само за 60 дни да се ядат определени храни или напитки.

очи

Зелен чай

Зелен чай

Зеленият чай е идеален тоник. Всеки знае, че използваните торбички чай могат да успокояват уморените очи, но се оказва, че постоянното му използване прави ириса по-ярък.

Мед

Мед

 

Медът. Това е уникална храна – хората, които ядат повече от този продукт, доказано, е че боледуват по-малко.

Редовната му консумация обаче ще направи очите ви по-ярки, отколкото обикновено.

 

Спанак

Спанак

Спанакът и други зелени зеленчуци съдържат много лутеин и зеаксантин, тези вещества предпазват ретината, особено при рязко агресивно влияние, да речем, ярка светлина. Редовното ядене на спанак прави така, че цветът на очите ви да бъде по-ярък.

Риба

Риба

В Рибата и морската храна се съдържат огромни количества

витамини и минерали. При редовна консумация на риба,

в допълнение към това, че ще имате ред ползи за тялото си, вие ще забележите, че цветът на очите ви ще се промени – те ще станат по-тъмни.

Лайка

ЛайкаЧаят от лайка намалява количеството на хормоните, предизвикващи стрес в кръвта. Това обикновено растение има антисептичен ефект и дава очите ви по-топъл оттенък.

Зехтин

Ползите от зехтина се знаят от всички. Той може да намали холестерола, да облекчи болките в ставите, да подмлади кожата и изглади бръчките. В допълнение към това, в състава ме има линолова киселина, а това дава очите топло богат тон. Ако не вярвате, разходете се до съседна Гърция и вижте очите и косите на гъркините, те винаги искрят.

Ядки
Яденето на около една шепа ядки на ден ще промени цвета на очите ви. Те ще бъдат много по-ярки! Само имайте предвид, че за тази цел е необходимо да се ядат сурови, а не печени ядки. Когато се нагряват по-голямата част от хранителните вещества се разрушават.
Месо
В месните продукти се съдържа голямо количество цинк и магнезий, които не само ще подобрят здравето ви, но също може да допринесат за промяна в цвета на ириса.
Джинджифил
Джинджифил
Джинджифилът със своите лечебни свойства е познат на мнозина. Но редовната консумация на корен от джинджифил променя цвета на очите, като прави тоновете им по-меки.
Източник:/kanal3.bg
Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 623 - Today Page Visits: 1