9 промени в езика, разкриващи почти всички заболявания

Може би не мислите много за езика си, но когато докторът ви каже да си отворите устата и да се изплезите, той вече има основна информация за здравето ви, само поглеждайки езика. Китайската медицина счита, че езикът е показател за всички заболявания в тялото. Ако не сте сигурни какво се случва с езика ви, може да посетите оториноларинголог.

Следните 9 промени са признак на здравословни проблеми:

  1. Тънък бял слой, видими следи от зъби и няколко червени точки: този вид на езика говори за недостиг на енергия в тялото, който води до изтощение, липса на апетит и прекомерно потене. Отразява се на настроението и човек става нервен.
  2. Тънък жълт слой в средата, обграден от червената повърхност на езика: това се отнася до проблеми с храносмилането, дехидратация и кожни заболявания. Всичко това оказва влияние на психиката, затова хората с такъв език обикновено са с променливо настроение.
  3. Голям бял слой, подути краища: това говори за нарушен баланс на храносмилателната система и тенденция за задържане на вода в тялото. Хората в тази ситуация обикновено се чувстват изморени и апатични.
  4. Черни точки по розовата повърхност на езика: признак за затруднена работа на кръвоснабдяването, което може да води до разширени вени, тежест в краката, главоболие, болки в гърдите и изтръпване на кожата.
  5. Тънък бял слой и червен връх на езика: това разкрива, че организмът е изложен на постоянен стрес, предизвикан от нестабилно емоционално състояние.
  6. Червен език с плътен жълт слой в средата: показател за повишена телесна температура, което може да говори за вероятна инфекция на пикочния канал или кожни проблеми. Хората с такива проблеми често са ядосани и не се чувстват комфортно в кожата си.
  7. Плътен бял слой в средата на блед и подут език: инфекция или възпаление, свързващо се с автоимунно заболяване и недостиг на витамини и минерали. Подобни състояния се проявяват с бледост на кожата, болки в гърба и усещане за паника.
  8. Пукнатини по червената повърхност на езика: вероятна гъбична инфекция в тялото, придружена от нощно изпотяване, безсъние и раздразнение.
  9. Блед език без отлагания: намалено кръвоснабдяване в тялото и анемия, които могат да предизвикат замаяност и умора. Хората с такива проблеми страдат от липса на концентрация и слаба памет. Освен това, такъв език често е признак на хормонален дисбаланс при жените.
Facebook коментар
(Visited 173 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *