Долната камера на румънския парламент прие закон, с който хранителните магазини и вериги се задължават да продават поне 51 на сто от продуктите си от румънски произход.

Предложението за новия закон бе прието с гласовете на 293-ма души. Нито един не гласува срещу новия закон. „Както румънските производители, така и румънските потребители, ще имат огромна полза от този закон“, каза вносителят на законопроекта, депутатът Марин Антон.

Новоприетият закон бе атакуван от сдруженията на собствениците на магазини и хранителни вериги и поради тази причина той беше отлаган многократно преди да се стигне до вчерашното му приемане в Долната камера на парламента в Букурещ.Предаде БГНЕС.

………………………………………………………………………………………………………….

У нас единствената подкрепа за българските производители е страницата Купувайте повече български стоки с над 110 000 поддръжника.   В нея малки български производители получават безплатна реклама. Можете да я харесате тук.

А ако си търсите български производители на плодове и зеленчуци, от страницата са се погрижили за това, като са направили най-голямата борса за за български плодове и зеленчуци с над 40 000 поддръжника. Можете да я харесате тук

 

Facebook коментар
Total Page Visits: 40193 - Today Page Visits: 1