Вижте невероятните елхи на Деси от Царево (СНИМКИ)

Млада учителка от Царево превърна в истинско бижу изхвърлени на морския бряг клони. От няколко години Деси Стоянова изработва коледни дръвчета, а под сръчните й ръце клончета, лиани и най-обикновен канап се превръщат в малки произведения на изкуството.

„Никога не правя едно и също нещо. Всеки път материалите и техниката са различни, но тази година май ми се получи най-добре“, призна пред Gramofona.com Деси. За тази Коледа детската учителка е изработила два вида елхи. Едните са стилизирани дръвчета под формата на триъгълник, които са пълни с шишарки и топки. Вторите пък са от кръстосани клонки. Тях събирала на плажа.

„На морския бряг можете да откриете невероятни неща. Това дърво, което е изваяно от морската вода не може да се намери никъде другаде. Морето е придало мекота и нежна форма на дървото. Кората е свалена по естествен начин“, обясни Деси.

За своите елхи младата дама търси идеи от различни сайтове. Винаги оглежда различните модели, представя си как трябва да се изработят и как ще изглеждат и едва когато е сигурна, че ще се справи, пристъпва към работа. Никога не си позволява да пести от материали или от качеството на елхите. „Тази година ми се наложи да използвам циркуляр и бургия. Слава Богу, мъжът ми има необходимия набор от инструменти“, призна през смях Деси.

За сега изработването на коледни дръвчета е нейният начин да се откъсне от забързаното ежедневие. Обмисля обаче да превърне хобито си в сериозно занимание. „Може би когато децата ми поотраснат още малко и ще се замисля“.

Като истински представител на зодия Риби, Деси Стоянова е творческа натура, която обича да увлича и хората около себе си. Често с децата от нейната група в ЦДГ „Ален Мак“ изработват различни неща, които после представят на благотворителни базари.  „Винаги им поставям задачи, с които знам, че ще се справят. Не просто аз да го напря вместо тях, а те сами да изработват нещата със собствените си ръчички. За това и винаги нашата група е различна и успява да изненада посетителите на  базарите в Царево“, разказва Деси.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: gramofona

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *