Накисване на краката във вода и морска сол на кристали е един от най-лесните методи за енергийно пречистване на тялото и на всичко, което се сетите. Въпреки своята простота, този метод е много ефективен. Можете да лекувате с накисване на крака, дори и повишена телесна температура. В този случай се изисква процедурата да се повтори няколко пъти.

Накисването  помага за пречистване, чрез действието на два елемента – вода и земя (тя символично се представя от солта). Водата разтваря лошите енергии, а солта ги поглъща. В резултат накисването на краката всички чакри се изчистват, защото на стъпалата имаме проекции, на всички чакри.

Препоръчително е да накисвате краката си в солена вода всеки ден, преди вечерна медитация. Можете да го направите и по всяко друго време, особено ако не се чувствате добре, или имате лошо настроение. Сипете вода в съд, до около глезените, и сложите 1-2 супени лъжици сол. Температурата на водата трябва да е приятна, ако се чувствате тъжни, измръзнали, или сънливи – използвайте топла вода. Ако сте в състояние на тревожност, раздразнение, превъзбуда – използвайте хладка вода.
По време на процедурата поставете запалена свещ пред Вас. Направете заземяваща медитация с възход на Кундалини или призовете енергията на Земята да ви подкрепи. Бъдете седнал и поставете краката си в съда така, че да не се допират един в друг. Сложете ръцете си на коленете с отворени нагоре длани. Помолете се от цяло сърце, с любов: „Майко Земя, моля да ми помогнеш да се пречистя от всички отрицателни енергии.“ . Помолете водата да Ви помогне да се пречистите. Правете процедурата за около 10 минути и се опитайте да не мислите за нищо.

След това излейте водата в канализацията и изплакнете добре съда. Не използвайте тази вода за нищо друго.

Ако почувствате вибрации в ръцете си, можете лесно да определите, каква температура трябва да е водата. Ако почувствате вибрация или топлина в някоя от дланите на ръка – то тази страна на тялото се нуждае от внимание. За почистване на левия канал на енергия използвайте топла или гореща вода, за почистване на десният – хладна или студена. Ако и двата канала се нуждаят от почистване, можете да използвате едновременно два съда – за десния крак с хладка вода, за левият – с топла.
Накисването на краката можете да направите също в река, езеро или море.

Източник: reikiburgas

Facebook коментар
Total Page Visits: 3370 - Today Page Visits: 1