ЗА ДА БЪДАТ РАСТЕНИЯТА ЗДРАВИ, ЛЕКУВАЙТЕ ГИ С КАНЕЛА

Канелата е ароматна подправка, която може да се използва за овкусяване на кулинарни изделия и приготвяне на лечебни средства. Освен това тя е много подходяща за лечение на растенията и насърчаване на тяхното естествено развитие. Ето как.
Семена
Съществуват различни заболявания, които могат да атакуват семената и да доведат до тяхното увреждане. За да предотвратите това, използвайте канела. Тя помага за елиминиране на гъбичките в почвата и по този начин защитава семената. Всичко, което трябва да направите, е да вземете 1 чаена лъжица от подправката и да я посипете по повърхността на почвата.
Хормон на вкореняването
Хормонът на вкореняването стимулира растежа на корените. Опитвали ли сте се някога да премахнете химичните продукти от дома си? Лесно е. Просто трябва да ги замените с канела. Поръсете малко от подправката върху почвата, преди да засадите растението.
Репелент срещу мравки
Ние обичаме канелата, но мравките я мразят. Изсипете малко количество от тази ароматна подправка около мравуняците в градината, за да държите насекомите далече от посевите.
Рани по растенията
Случайното порязване или нараняване на растението може да ви накара да се почувствате виновни. Вместо да скърбите за него, извинете му се и го излекувайте с помощта на канела. Просто поръсете малко количество от билката върху раната, за да насърчите изцелението и да предотвратите инфекцията (да, растенията също могат да страдат от инфекции).
Стайни растения

Канелата помага да се отървете от мухъла по стайните растения. Поръсете малко от нея в почвата и наблюдавайте как цветята ускоряват своя цъфтеж. В допълнение, канелата е чудесен репелент. Тя не само елиминира гъбичките от растенията, но и държи комарите далеч от дома.

Още за За да бъдат растенията здрави, лекувайте ги с канела.

Източник: saveti.framar.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *