Съвременният начин на живот се отразява негативно върху нашата фигура, защото много от нас имат заседнал начин на работа. Свикнали сме да прекарваме свободното си време в гледане на телевизия. Така че няма нищо чудно във факта, че в тялото ни постепенно и прогресивно се натрупват мазнини!

Особено досадни са мазнинките в по вътрешната част на бедрата – мускулите, разположени там, се използват рядко в заседналото ежедневие и стопяването на тези мазнини е изключително трудно, дори и с упражнения и джогинг.

Ние обаче имаме за вас   четири специални упражнения, за да ви помогнем да се отървете от увиснала вътрешната част на бедрата.

 

 • Присядане срещу стената
  Опрете гръб в стената. Опирайки се с лопатките и опашната кост, пристъпете напред половин стъпка и разтворете крака на ширината на раменете. Държейки гърба си изправен, отпуснете колене надол, така че да оформите с бедрата ъгъл от 45 °.упражнения за вътрешността на бедрата

  Задръжте тази позиция в продължение на 30 секунди, а след това се изправете в изходна позиция. Правете 4 серии по 10 повторения.

 • Упражнение “жабешки скокове”
  Изправете се, разкрачете крака на ширината на раменете, а след това седнете, без да вдигате петите от пода.

 

Опрете изпънатите си ръце в пода и, държейки гърба изправен, свалете задните части възможно най-близо до пода.

упражнения за вътрешността на бедрата

От тази позиция подскочете нагоре, като едновременно с това се обърнете на 45 °. Не трябва да скачате високо, достатъчно е да отделите и двата крака от пода. Направете 8 скока с въртене в една посока, а след това, постигайки по този начин пълно завъртане около оста си, направете още 8 подскока в обратна посока. След кратка почивка, направете още 3 серии.

 

 • Упражнение “Натискане на възглавница»
  Седнете на стабилен стол (без колела). Вдишайте, стиснете между бедрата си възглавницата толкова силно, сякаш се опитвате да изстискате пълнежа отвътре. В рамките на една минута задръжте тази позиция, опитвайки се да дишате възможно най-равномерно. Повторете упражнението 3-4 пъти.
  упражнения за вътрешността на бедрата
 • Упражнение “Повдигане на таза от лег  на една страна”
  Легнете на една страна и се подпрете на долната предмишница, така че главата да е в една линия с гръбначния стълб. Изнесете горния крак отзад и, издишайки, леко повдигнете долния крак нагоре възможно най-високо.упражнения за вътрешността на бедрата

  Задръжте тази позиция за няколко секунди и се върнете към основното положение. Правете 4 серии от 10 пъти за всеки крак.

 

Редовното извършване на тези упражнения може да се засили вашите мускули и да направи хълбоците ви идеални. Опитайте и ще се убедите в резултата!

Източник: За Жената

Facebook коментар
Total Page Visits: 2220 - Today Page Visits: 1