Има много причини сексуалният ви живот да е в застой. Може би преминавате през раздяла или пък някой от двама ви е болен. Може би е просто животът, децата, работата…

Няколко дена се превръщат в седмици или месеци и преди да сте се усетила, не сте правила секс толкова отдавна, че дори вече не ви липсва. Дори да не изпитвате нужда от него, тялото ви копнее за тази доза серотонин и не само.

Ето какво се случва, когато дълго време не сте правила секс.

1. Разболявате се по-често

Колкото по-малко секс правите, толкова по-лесно се разболявате, тъй като имунната ви система отслабва.

2. Либидото ви намалява ДРАСТИЧНО

Ако от известно време не сте правила любов, започвате по-малко да го желаете. Либидото ви намалява, което е…

2. Увеличават се нивата на стрес

Може да се чувствате по-изнервени, тъй като тялото ви не освобождава серотонин и допамин. Липсата на секс е стресираща. Изследвания са доказали, че когато не правите секс, по-трудно се справяте с напрегнати ситуации.

3. Сънищата ви се променят

Една хубава последица – може да започнете да имате секс сънища или дори да изпитате оргазъм, докато спите. Не е същият, както истинския, но е приятен.

4. Либидото ви намалява

Ако от известно време не сте правила секс, започвате по-малко да го желаете. Либидото ви намалява, което е напълно естествена реакция на тялото ви.

5. Понижава се самочувствието ви

Може да се чувствате по-малко привлекателна или по-тъжна. Сексът действа като антидепресант, затова не се изненадвайте, ако започнете по-малко да се харесвате.

6. Стените на вагината отслабват Ако отдавна не сте била с мъж, стените на вагината отслабват. Затова се препоръчва да правите известните упражнения на Кегел за стягане, с които ще предотвратите това.

Източник: www.actualno.com

Facebook коментар
Total Page Visits: 2261 - Today Page Visits: 1
SHARE