На 20 април в 12:43 часа Слънцето навлиза в знака Телец. Вторият зодиакален знак простира влиянието си от 20 април до 20 май. То предава на лицата, родени през това време, твърд и непреклонен израз. Телците не понасят съвети, те са горди, обичащи борбите, дори когато ги предизвикват сами, за да имат удоволствието да победят.

Телецът стои в двете крайности на емоциите, той е трудно разчувстваща се личност, но веднъж трогнат от нещо, то тлее дълго. Родените под този знак трудно прощават.

Всичко това, разбира се, е изменяемо, в зависимост от възпитанието, средата и други фактори, които неизбежно влияят на личността. Тук ние говорим само за инстинка, който винаги може да бъде победен и облагороден.Този зодиакален знак носи прям, справедлив, любопитен и фин дух. Това прави телците страшно интересни и трудни за разгадаване.

Телецът е упорит и мълчалив. Волята у него е силна, непоклатимо устойчива, те желаят нещата на всяка цена и не спират докато не ги постигнат. Притежават лидерски качества и управлението им се отдава. В любовните отношения телците са непостоянни и ревниви.

Легендата разказва, че една от най-известните любовни истории на върховния гръцки бог Зевс е било отвличането на девицата Европа, дъщеря на царя на Финикия. Зевс, който се влюбил в красивата Европа, имал способността да се преобразява в каквото си поиска.  Той се явил пред девойката престорен на красив бял бик. Тя била силно привлечена от прекрасното животно и бързо се сприятелила с него.  В образа на бик Зевс пренесъл красивата Европа през Средиземно море до остров Крит и едва тогава й разкрил истинския си образ. Така с Европа красивият бог Зевс дал живот на царски критски род. От това негово превъплъщение на небето било поставено съзвездие, познато ни днес като зодиакалния знак Телец.

Астролозите приемат Телец, като фиксиран земен знак, за който се твърди, че е най-плодотворният постоянен, непроменлив зодиакален знак. Какво означава това в астрологическо съответствие? Като създател Слънцето дарява родените под знак Телец с голяма физическа издържливост, силна воля и спокойствие.  Към това се прибавя упоритост, последователност в идеите и постоянен ритъм на действие, но и консервативен дух. Дава им уравновесеност, способност да се съсредоточават и силен стремеж към успех и спокойствие.

Слабостта на Телеца почти винаги идва от неговия егоизъм или от идеите му, които никой не може да промени. Планетата Венера е първи господар на този неподвижен, женски отрицателен зодиакален знак, а Луната – втори.  В знака Телец планетата Уран е в падение, а Марс и Плутон – в заточение.

Да си поговорим за любов…

Хармонични връзки Телец създава предимно със знаците Дева и Скорпион. Единият представител на елемента земя, а другият – на водния елемент.

Няма смисъл да обожавате и преследвате, да съблазнявате или насила да търсите съгласие от жените, подвластни на знака Телец. Това е така, защото те сами избират партньора си и му разкриват дълбочината на своите чувства. За жената Телец казват, че е жива съблазън.  Венериният чар, с който е надарена, я прави изключително женствена. Любовта ѝ към красивите неща, към украшенията и платовете, към обзавеждането и идеалната кухня ѝ дават допълнително предимство. Все пак запомнете, че от решаващо значение при нея е дарбата й да живее. Силно я привлича мъжа Скорпион, но също твърде бързо се разочарова от него.

За мъжете, родени под знака на Телеца като крайъгълен камък се явява непоколебимата им увереност в мъжкото достойнство. Те не търсят потвърждение на това нито от себе си, нито от околните. Освен това не прибягват до странични ефекти, като алкохол, хазартни игри, грубост и др.,  за да подчертават достойнството си.  Не се заблуждавайте от казаното до тук, мъжът Телец не отговаря на идеала за пламенен любовник. Той е спокоен и силен, необходимо му е време, докато реши какво иска, и никога не се предава, докато не го постигне.

Мъжете, подвластни на знака Телец, притежават здрав разум.Конструктивни и стабилни, те не се плашат от тежката работа. Пречките ще ги направят само по-упорити.  Телецът полага повече грижи за себе си, отколкото мъжете от другите знаци.

Представители на зодия Телец, избягвайте партньорството с мъже и жени от знаците Лъв и Водолей, ще ви липсва хармония. За Телеца щастливото число е 6, денят е – петък, вашият цвят е розов, бледорозов и светлосин.

Неблагоприятните му периоди са от 22 юли до 31 август и от 20 януари до 18 февруари, а важните години – 6, 13, 20, 27, 34, 41, 48, 55, 62, 69, 78 и 85.

За да им носи късмет, представителите на зодия Телец трябва да носят бижута с аквамарин, ахат, сапфир, тюркоаз, бели и светещи камъни.

Източник: kanal3.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 3005 - Today Page Visits: 4