Използвайте този хитър трик, за да не се превърнете в жертва на кърлежите! Чувствайте се в б

Топлите летни и пролетни дни имат само един недостатък – неприятните насекоми, които могат да ни нападнат. Особено опасни са акарите. Кърлежите са част от тях. Ако обичате дейностите на открито, и ако прекарвате много време сред природата, възползвайте се от съвета, който ще ви дадем днес. С негова помощ пролетните излети, които предстоят, ще ви донесат само радост.

Ефективно средство за борба с акарите, и по-специално – за предпазване от кърлежи

Това средство ще държи далеч от вас всякакви буболечки. Но най-вече ще ви предпази от нежелани срещи с кърлежите.

Всичко, от което имате нужда е една най-обикновена ролка за почистване на дрехи и етерични масло. Добавете към ролката много малко етерично масло. Просто го направете равномерно и леко, така че да не цапате дрехите. За нанасяне може да използвате четка. Или, ако предпочитате, може да разтворите маслото (или комбинацията от масла) във вода. Разрежда се 2 към 1, в полза на водата. Сложете получения разтвор в чист пулверизатор и се напръскайте добре преди разходка.

Представяме на вашето внимание 5-те най-ефективни масла за борба с кърлежите

1. Евкалипт

Евкалиптовото масло може да се използва самостоятелно или в комбинация с масло от лимонена трева за борба с вредните насекоми.

2. Лимон

Това масло се счита за особено ефективна защита и начин за контролиране на кърлежи, бълхи и въшки дори.

3. Мента

Това ароматно масло е токсично за насекомите и е ефективен естествен репелент.

4. Лавандула

Хубавото на това масло е, че ароматът му е предпочитан от хората, но пък за сметка на това е непоносим за акарите.

5. Масло от Китайски лимонник

Китайският лимонник има свеж цитрусов аромат и е естествено средство за защита от бълхи и кърлежи.

Както казахме малко по-горе – този метод има един много хубав бонус. Той помага за отблъскване на комари и мушици. Когато се използва ролка за дрехи, аромата на етеричните масла не се усеща чак толкова много от хората около вас, но пък отблъсква насекомите. Но, едва ли някой ще има против, ако ухаете на цитрус или евкалипт, или и двете.

Относно нанасянето със спрей трябва да имате предвид, че то е удачно само за нанасяне върху дрехите. попадне ли върху кожата, етеричното масло би могло да предизвика някои раздразнения.

Когато планирате да отидете сред природата, възползвайте се от този трик, и почивката ви ще премине без вреди от досадните акари.

 

Източник: lekuva

Facebook коментар
Total Page Visits: 1523 - Today Page Visits: 1