КРАЛ, ВОЙН, МАГЬОСНИК, ЛЮБОВНИК (АРХЕТИПИ): КАКВО ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА ДА БЪДЕШ МЪЖ

King Warrior Magician Lover е книга, която може да бъде противоотровата за кризата на мъжествеността, пред която сме изправени.

Каква е кризата? Емоционални малки деца се разхождат с мъжки дрехи.

Те са пораснали възрастни. Оплешивяване. Наднормено тегло. С баща. Но те са останали в пубертета.

Казано по юнгиански, те не са развили напълно своите архетипи в истински мъж. В резултат на това те са слаби сенки на това, което биха могли да бъдат.

Забравихме какво е истински мъж и вместо това го свързахме с това неразвито, детско поведение.

Тогава хората атакуват тези изкуствени мъже, предотвратявайки процъфтяването на истинските.

Истинският проблем не е твърде много мъжественост. Това е твърде малко.

ЕВОЛЮЦИОННО НЕСЪОТВЕТСТВИЕ

Някога мъжете бяха основата, която държеше обществото заедно. Те бяха хората, които защитаваха границите и ловуваха за храна, за да могат всички останали да процъфтяват.

Но с миг на око – или щракване на клавиатура – нуждата от тези силни мъже привидно изчезна.

През последните 10 000 години традиционната роля на мъжете бавно изчезва.

Земеделието замени лова. Хранителният магазин замени равнините. Правителството сключи договор за борба с безпилотни летателни апарати, който замени реалните боеве. Роботите са на път да заменят повечето ръчен труд.

Автоматичната конвейерна лента премахна нуждата от силни мъже. Животът в безопасност от удобството на дивана замени живота на първична война.

И между другото, ако сте мъж и не ядете диета с високо съдържание на месо като месоядната диета, вие се стреляте в крака (или стреляте с топките си с пистолет за естроген).

ЮНГ И АРХЕТИПИТЕ

Карл Юнг, един от най-великите психолози, откри, че хората имат операционна система като компютър. И дълбоко в техния код се крият скрити архетипове или споделени програми, които са били разработени в продължение на 2 милиона години и все още трябва да процъфтяват – дори и да не са като необходимо днес.

Всеки архетип съществува в сянка и в пълна форма. Пълната форма води до мъже, които се борят в полза на всички. Формата в сянка създава мъже, които разрушават това, което другите изграждат.

Древното общество е имало практики и ритуали, за да гарантира, че тези архетипи процъфтяват. Днес обаче просто сме прикрили тези мъже в комфорт и атакуваме тяхната мъжественост като „токсични“.

Но вместо тези практики, мъжете сега се раждат в свят на удоволствие и им се казва да седнат и да млъкнат, защото всичко, което има значение, е следващата ви заплата.

Всички мъже имат тези архетипове потопени в дълбок свят на тяхното подсъзнание. Те винаги функционират, но никога не са добре обучени.

Ако не усъвършенствате, подхранвате и култивирате правилно тези архетипи, винаги ще бъдете сянка на това, което можете да бъдете.

Вместо да се възползват от тях, за да успеят в стремежа ви за изпълнение, те ще ви навредят.

Всеки мъж има и двете вътрешен демоничен тиранин и латентен цар в своята пълнота, дебнеща вътре. Всички древни осъзнаваха това: една от най-важните функции на културата беше осигуряването на процъфтяване на пълната мъжественост, така че склонността на тиранина да бъде потисната.

КРАЛ ВОЙН МАГЬОСНИК ЛЮБОВНИК

King Warrior Magician Lover е базиран на архетипите, които Юнг е поставил.

Робърт Мур и Дъглас Джилет разшириха концептуалната рамка на Юнг и се съсредоточиха върху четири мъжествени архетипа.

Един от централните тези на книгата е, че „проблемите“, които много хора виждат с мъжественост днес, не са проблеми на истинската мъжественост. Те са мъжественост в нейната сянка.

Когато човек не е в контакт с най-пълното въплъщение на себе си, той е слаб, незапълнен и се проваля в живота. Той се хвърля на други и е заплаха за обществото, вместо скална основа.

Истинският мъж не е тиранин. Истинският мъж е любящ, мил, възпитателен, смел, силен.

Това са четирите архетипа Робърт Мур и Дъглас Джилет, обсъдени в тяхната основна работа.

ЛЮБОВНИКЪТ

Любовник в Неговата пълнота

Любовникът не е първото нещо, когато мислите за платоничния човек. Но това е един от най-важните архетипове и обикновено първият архетип, който се развива в мъж, особено в неговата сянка.

Какви са характеристиките на влюбения в неговата пълнота?

Напълно развит мъжки любовник е свързан, свързан, жив, състрадателен, енергичен и романтичен. Развитият любовник е романтичен по отношение на живота, работата и целта си. Той се чувства свързан със света и природата. Той чувства цел.

Любовният архетип е източник на смисъл и духовност на мъжа. Той е мечтателят и страстен за всичко, което се случва наоколо.

Той също е много съпричастен. Той е човекът, който се грижи за семейството си. Чувства за непознати.

Проблемът с повечето мъже не е в това, че са прекалено запалени по нещата. Но това те не изпитват страст или жажда за живот.

Част от това е така, защото влюбеният е изгонен от мъжете рано. Неумолимите атаки върху мъжката жизненост и любовната страна започват рано.

Казва се на мъжете да изчистят всичко. Да седне и да млъкне в училище. Казаха, че трябва да потиснат меката си страна. Но всеки мъж има това чувство и съпричастна страна към тях.

Тогава на мъжете се казва, че трябва да смучат жените, да се погрижат за всяка тяхна нужда и да ги обсипят с подаръци, ако някога искат любовта им. Това не е истинска любов. Това е фалшива приказка на Дисни, създадена от и в полза на жените. Парадоксът е, че в крайна сметка вреди както на мъжете, така и на жените.

Любовта не е само еротична. Гърците са имали множество представи за любовта. Едно от които беше agape: любов, която преобразява другите. Мислете за това като за любовта, която имате към дете или наставляван. Има и филия, която е братска любов.

Днес западното общество не знае нищо за тези форми на любов.

Любящият мъж е символ на самата жизнена сила. Ето защо фалосът е страхотен творчески, генеративен символен символ.

Любовникът чувства силата на света. Като Оби Уан Кинобе или Лао Дзъ.

 

 • закачлив.
 • Удобно в собственото си тяло без срам
 • Развълнуван
 • Страстен
 • Съпричастен
 • Сексуални
 • Чувствителен

 

Колко от вас познават човек като този в живота си? Това е един от най-слабо развитите архетипи днес.

Любовник на сенките

Има две сенчести форми на влюбения. Пристрастеният и импотентният любовник.

И двамата са много по-често срещани от любовника в неговата пълнота днес.

Зависимият е обладан от тези енергии, вместо да ги използва като жизнена сила. Енергията на любовника в сянка унищожава мъжете, които я притежават.

Зависимият е изгубен. Всеки външен натиск кара този човек да се отклони от курса си.

Той постоянно се разсейва, като баракуда, привлечена от следващия лъскав обект.

Това е (или да се надяваме, че е) много от вас диета преди месоядни животни. Това е човекът, който е пристрастен към външни удоволствия: храна, допамин, instagram, netflix. Това е нецентрираният човек, който не може да изтласка дискомфорта, за да атакува истинските си цели, защото непрекъснато се навежда към нещо друго.

Той се засмуква в живите пясъци навсякъде около себе си, все по-дълбоко и по-дълбоко, докато стане напълно нещастен и не може да слезе от телефона си или да спре да лопати захарта в устата си.

Той се опитва да постигне оргазъм постоянно, но това, което той наистина иска, е краен оргазъм – смъртта на всяко желание.

Това е причината, поради която стоиците, будистите и християните са знаели, че външните неща никога няма да дадат щастие. Височината, която ви дават, е временна и винаги ще ви остави да търсите още.

 

Пристрастеният и любителят на сенките се нуждае силни граници и дисциплина. Това е, което строгата диета от месоядни животни и бързият допамин могат да помогнат.

Импотентният любовник е от другата страна на спектъра. Нищо не може да го привлече. Животът се чувства сив и плосък. Той не е само сексуално отпуснат, но и психически отпуснат. Този човек няма чувство за цел, но най-много се нуждае от него.

ВОИНЪТ

Воинът е един от най-важните архетипи, но и най-неразбран. Това е мъжкият архетип, на който хората са най-неудобни в момента.

Отчасти защото толкова много хора са били директни жертви на сенчест войн архетип.

Яростта срещу токсичната мъжественост често е ярост срещу този неразвит войн.

От другата страна на монетата е мекият мъжки род. Много феминистки бушуват и срещу това – слабият мъж, който продължава своето недостойно управление.

Какъв е Воинът в неговата пълнота?

Воин в своята пълнота

Честото погрешно схващане е, че воинът е пълен с ярост и отмъщение. Но това не е воинът в неговата пълнота.

Истинските воини имат както вътрешен, така и външен самоконтрол и дисциплина. Те са силно осъзнати, внимателни и енергични. Те са силни, но дисциплинирани.

Това е пълен начин на живот, като живота на самурай. Мотото на воина е, че единственият начин да се изправим срещу живота е напред.

Воинът е като боец ​​джиу джицу в състояние на поток. Или самурай, който знае кога да владее меча си, но също толкова важно кога да го държи в кобура.

Воините са лоялни към нещо по-голямо от себе си и често са готови да умрат за кауза. Японските самураи биха се самоубили, например, когато изпълняват мисията си (или когато се провалят).

Енергията на воина е източник на самодисциплина и самообладание. Той знае, че силно тяло произтича от силен ум. И силен ум произтича от границите.

Това е Исус, който пости 40 дни, преди да говори с Бог. Или невъзмутимост на Марк Аврелий по време на набезите на варвари.

Воинът е жизненоважен за процеса на изграждане и защита на цивилизациите. Марк Аврелий е запазил средиземноморската цивилизация от войни. Спартанците защитаваха гръцката цивилизация срещу персийско нашествие.

Енергията на воина е агресивна, когато трябва. Тя руши старото, за да може новото да процъфти. Това е архетипът във вас, който ви дава енергия съборете старите си разрушителни навици за да можете да ги замените с такива, които повишават жизнеността ви.

Понякога нещата трябва да бъдат унищожени. С раждането често има кръв. Днес цивилизацията не би била тук без способността на воините да унищожават.

От това се страхуват хората днес, особено корумпираните лидери във властта. Защото измамните лидери не могат да се скрият от меча на напълно развит воин.

Когато се комбинира с другите архетипи, може да се появи нещо великолепно. Воините, свързани с енергията на магьосника, носят посвещение на духовната трансцендентност. Свързан с енергията на любовника, той създава защитно състрадание за всички.

Пълни воини се борят за справедливостта на всички.

Shadow Warrior: садист и мазохист

Сенчестите воини са заплаха за обществото и често това, за което хората мислят днес, когато си представят мъжествеността.

Воинът в сянка е отделен от любящия архетип и егоцентрична увереност, която осигурява истинска сила.

Той е жесток без съпричастност, подобно на побойника, който измъчва другите за удоволствие. Той е отмъстителният бог на митовете. Шива, танцувайки танца на вечното унищожение.

Това е, предупреждение за спойлер, Дарт Вейдър – войн, превърнал се в мрачен дух.

Войнът в сянка мрази и унижава слабите. Може да има здрава фасада, но наистина е много слаб. Той е депресиран страхливец и използва пълното си господство над другите, за да прикрие несигурността си.

Той също е слабият човек, който не може да се накара да скочи в битка. Той непрекъснато „чака следващата година“, за да започне нещо ново. Винаги е „твърде зает“, а в действителност се страхува твърде много.

Той продължава да се отдаде на вредни навици, защото няма смелостта да се промени. Без самоувереност този войн се страхува непрекъснато да стъпва на пръстите на другите и това също го кара да се ужаси от опитите за нещо ново.

Това е често срещана тема в цялата книга: трябва да се страхувате от слабите мъже, а не от силните.

МАГЬОСНИК

Почти всяко момче преминава през фаза, в която е обсебено от магия. Това се случва поради вродения магически архетип вътре.

Магьосник в своята пълнота

Магьосникът е две неща (1) Знаещият и (2) Майсторът на технологията.

Магьосникът в своята пълнота е отговорен за управлението на съвременната цивилизация

Шамани, изобретатели, учени, лекари – всички тези хора имат достъп до енергията на магьосника.

Магьосникът е експертът, който знае нещата, които другите не знаят. Той е по-възрастният, на когото разчитате за информация по време на нужда.

Той знае фазите на луната, тайните на звездите или как да бъде здрав.

Те също са главни детектори за глупости. Лао Дзъ, например, би помогнал за освобождаването на кралете от бурни настроения. Това са мъжете, които са изобретили инженерството и математиката и са се опитали да превърнат оловото в злато.

Магьосникът също играе критична роля като ритуален старейшина, който помага да посвещава другите. Те са магическата сила, която може да помогне за превръщането на момчетата в мъже, като алхимика, който превръща оловото в злато.

Днес духовният магьосник е дефицит.

Магьосникът осъзнава, че реалността, която виждате, е само върхът на айсберга. Че има подземен свят отдолу. Той има достъп до него.

 

 • Осъзнато
 • Внимателно
 • Духовна
 • Откъснати в самота
 • Интровертен, но не срамежлив

 

Не е задължително да има способността да действа, но има интуицията да види кои са правилните действия.

Той приема птичи поглед, че другите не могат и от тази гледна точка той „си партнира“ с архетипа на воините, за да действа като сила за добро.

Магьосникът в сянка

Активният полюс на магьосника в сянка е корумпираният продавач на змийско масло.

Сянката магът използва повишеното си съзнание за зло. Това е, което бихте могли да наречете „тъмна магия“.

Това е Бърни Мадоф или Били Макфарланд. Всички продавачи на змийско масло, които знаят как да привличат хора и да ги продават надценени BS.

Това е главният изпълнителен директор, който решава, че е най-добре да замърсим океаните. Или големият изпълнител на CPG, който оправдава употребата на глифозат, защото подлага печалби.

Тези хора се занимават с манипулация на едро с обществената психика.

От друга страна пасивният полюс е прекалено невинният човек. Той отказа да поеме каквато и да е отговорност и е постоянно зависим. Той отказа да опознае и изследва себе си. Той се отдава на външни хедонистични удоволствия, но винаги чувства зейнала дупка в себе си.

КРАЛЯТ

Царят в своята пълнота

Кралят е едно от най-първичните желания при хората. Не е изненадващо, че това идва онлайн последно

Царят в своята пълнота изразява останалите три архетипа в тяхната пълнота.

Любящият мъж. Духовният копнеж на магьосника. Силата на воина.

Това е перфектна рецепта за водене на група хора. Но и най-важното е да помогнете на другите да се развият в тяхната пълнота.

Древните вярвали, че царете са медиуми на божествена сила. Здравето на кралството беше отражение на здравето на краля (което може да има някои паралели с днешното).

Добрият цар осигурява необходимата стабилност и центрираност, за да процъфти царството. Твърд, но обичащ център.

Добрият крал е подреждане, като логата в християнството или дхарма в хинду. Той гарантира, че всичко следва правилния път. И когато един крал не живееше правилно, боговете се връщаха и разрушаваха обществото, инсталирайки нов цар.

Кралят е стоикът, който запазва спокойствие, когато всички останали са луди.

Помислете за Марк Аврелий, баща ми. Марк Аврелий беше най-могъщият човек в най-могъщата империя в света. Той беше Бог на земята, със сила на живот или смърт. Можеше да убие някого или всяка жена, която пожелае. Но вместо да се отдаде на тези удоволствия в собствена полза, той се отказа от тези желания заради Римската република.

Великият крал е въплътен и в великия баща, който насърчава креативността и жизнеността на своите деца. Той ги защитава, когато имат нужда от защита. Той ги обича, когато имат нужда от любов. И той поставя граници, когато имат нужда от дисциплина. Използвайки интуицията си на магьосник, той е в състояние да разпознае най-много от какво се нуждаят във всеки един момент.

Както казва Джордан Питърсън, кралят е най-силният човек на погребението на баща ти.

Пълният крал е:

 

 1. Мъдър
 2. Състрадателен
 3. Центрирано
 4. Мотивирани

 

Кралят на сенките: Тиранин и слаб

Кралете активен полюс на сянката е тиранинът, а пасивната сянка е слаб.

Днес повече хора мислят за кралете като за тирани, а не за стабилни генеративни лидери. Калигула е пример за това колко лошо може да се случи това.

Ако поставите тиранин в кралския стол, лайна наистина удря феновете. Помислете дали да дадете на пубертетен тийнейджър бутона за ядрено оръжие.

Калигула е пример. Той буквално се обяви за бог на земята и управлява хедонистично. Той открадна съпруги от други и накара хора да бъдат екзекутирани за забавление. Рим страда под негово управление.

Страшното е, че всички ние имаме този тиранин в себе си, особено когато сме притиснати до краен предел.

Той работи най-много при хората с нарцистично разстройство на личността, които се чувстват като в центъра на Вселената.

За мъжете животът е дълго изпитание и пътуване към развитието на вашия вътрешен цар в пълнотата ви. Най-великата най-въплътена версия на себе си.

Всички ние имаме малък тиранин в себе си – особено когато сме изтласкани до краен предел.

Това са и наркобосовете, сводниците и босовете на мафията. Хора, които слизат, като се възползват от другите. Но както научихте в това парче, тези хора, които показват най-много сила отвън, са често най-слабите отвътре.

Това е общата тема тук: слабостта произвежда тиранин, а не сила.

Тези слаби мъже трябва да бъдат обожавани и ще ви накарат да бъдете обезглавени за всяко леко, защото те не са уверени в собствената си кожа.

Най-добрите мъже са опасни и опитоми тази тиранова сянка.

Слабите мъже не могат да бъдат добродетелни. Те са само послушни. Само силните мъже, които имат възможност да бъдат зли и решат да не могат, могат да бъдат.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Мъжете трябва да бъдат подкрепяни. Те трябва да бъдат около други силни мъже, които помагат да ги посвещават.

Това е страшна криза. Няма нищо по-опасно от слабите мъже.

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *