Съществуват много поверия, свързани с необходимостта от привличане на пари и много начини за осъществяването на тази цел. Англичаните например казват: „Който има проблеми с парите, трябва да сложи в джоба си паяк, а той да изплете там мрежи и парите да се задържат за дълго“.

Ние пък дрънкаме с монети, когато чуем гласа на първата кукувица през пролетта. Освен това никоя дама у нас не си оставя чантата на земята, защото се вярва, че това е на безпаричие. И още – не си казваме „Наздраве“ с пластмасови чаши, пак поради същата причина.

Знаем, че ден за заплата означава празничен ден, но първото основно правило е взетите пари да не се харчат веднага. Те трябва „да преспят“ една нощ у вас, ако щете – дори под матрака, в чекмеджето или най-добре в банковата ви сметка, но не и да харчите от тях още при получаването им. Така парите ще се задържат в дома ви.

Има и още много суеверия, в които (кой знае) може и да се крие някаква истина. От тях ние избрахме тези, които най-лесно бихме могли лесно да изпълним. Ето 10 български и чужди поверия как да задържим парите при нас.

money-21. Монетите и банкнотите е по-добре да се вземат с лявата ръка, а да се връщат с дясната.

2. Не трябва да се дават пари назаем в понеделник и в неделя, защото могат да не ви ги върнат.

3. Най-неподходящият ден от седмицата за връщане на дълг е понеделникът. Ако го направите, никога няма да имате пари.

4. За да постигнете финансово благополучие в новото жилище, трябва при нанасянето да посипете пода със сребърни монети.

5. Всеки символ на богатството трябва да се държи в югоизточния край на жилищното помещение. Този ъгъл покровителства богатството.

6. Най-добре е да съхранявате парите си в червени пликове. Можете дори върху тях да нарисувате дърво.

7. В портмонето винаги трябва да има някакви пари.

8. Намерените пари не носят щастие и затова не трябва да ги задържате в портфейла си. Раздайте ги на нуждаещите се или незабавно ги похарчете.

9. Каквото и да става, трябва да вярвате, че сте достойни за парите, и те обезателно ще се появят.

10. Ако се разсипят монети от портмонето ви, най-добре е да ги събирате с дясната ръка.

Източник: www.10te

Facebook коментар
Total Page Visits: 1035 - Today Page Visits: 1
SHARE