Получавате 200 лева, ако кръстите детето си с някое от тези имена

В този материал ще ви разкрием как можете да спечелите 200 лева. Истината е, че ако кръстите детето си с някое от тези имена, автоматично получавате сумата.

 

Българската фондация “Въздигане” дава по 200 лева на родител, решил да кръсти детето си с име на български владетел. Кампанията бе обявена във Фейсбук и освен парично поощрение, хората ще получат и комплект комикси с български владетели, детска енциклопедия на България, тениска с лика на владетеля, на който е кръстено детето и две книги за Хан Кубрат.

Освен описаните във Фейсбук имена, родителите могат да избират и между други, одобрени от фондацията, като например Тервел и Вълчан, разказаха от “Въздигане” пред OFFNews.

Кампанията върви от декември, но за момента все още никой не се е възползвал от нея. Все пак обаче има родители, които са изпратили бъдещата дата на раждане на децата им и са дали заявка за участие. От “Въздигане” добавиха, че подготвят и списък с женски имена.

“Въздигане” е създадена от група група ентусиасти за запазване на бългаския дух и култура, споделят от самата фондация.

“Решихме да не чакаме положението в страната да достигне до точка от която няма връщане, а да обединим усилия и се погрижим за духа в нашата страна. Зад фондацията стоят обикновенни българи, на които им пука за България”, казаха от “Въздигане”.

Сега имат и кампания за изграждане на паметник на ген.Никола Иванов в Свиленград. Монументът ще бъде открит на 5 октомври.

“Въздигане” са си поставили и голяма цел да изградят паметник на хан Кубрат и синовете му. Те искат да го поставят в Малая Пересчепина, Украйна, но “ако не стане там, ще го направим в България”, казват още от Фондацията.

Източник: www.novini.london

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *