Кюфтенцата на Марги Хранова подлудиха всички жени в интернет, а и идея си нямате от какво са

Обичаната българска естрадна певица Маргарита Хранова е перфекционист не само на сцената, но също така и в кухнята. В бранша е известна като една от най-добрите кулинарки.

Нещо повече – готвенето ѝ е хоби, а се твърди, че заедно с Йорданка Христова и Кристина Димитрова неведнъж са си разменяли рецепти.

Ето едно от любимите ястия на Марги, рецептата, за което, тя споделя с удоволствие – хрупкави кюфтенца от гъби . Ето и нужните продукти: 500 г култивирани гъби печурки, 300 г картофи (3 средно големи картофа), 1 глава лук, 4 яйца, 2 филии хляб, 200 г прясно мляко, 1 връзка магданоз, универсална подправка, галета, олио за пържене. Първото нещо, което е необходимо да направите е да сварите необелените картофи в подсолена вода.

Няма да спрете да си приготвяте тази неземна вкусотия! Ще си изгризете и пръстите с бюрека с гъби и пиле на Марта Вачкова Колкото е добра на сцената и пред камерата актрисата Марта Вачкова, поне толкова я бива и в кухнята.

Извадете ги, изчакайте ги да изстинат и ги обелете. Накиснете хляба в прясното мляко. Почистете доста добре гъбите и ги наситнете. Нарежете също на ситно лука и заедно с гъбите го задушите. Изчакайте да се изпари водата и да останат само на мазнина. Дръпнете от огъня и добавете лука и гъбите към настърганите на едро картофи.

Поставете още добре изцедения от прясното мляко хляб, 4 жълтъка, ситно нарязания магданоз и универсалната подправка. Разбъркайте получената смес много добре. Оформете кюфтенца с големина на мандарина, оваляйте ги в галета, след това ги потопете в леко разбитите белтъци и отново в галета. Притиснете добре всяко кюфтенце, за да се получи стегната топка. Нека да починат за 10-тина минути, за да се стегнат. Пържете кюфтенцата до златисто

Източник: За Жената

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *