Никой няма нужда от негативни хора покрай себе си. Единственото, което може да получите от тях е допълнителен стрес. Те изсмукват енергията ви, карат ви да се чувствате зле и обикновено ви пречат да живеете живота си пълноценно, дори с присъствието си в него.

Как да ги разпознаете? Ето кои са чертите, присъщи за негативните хора, ако ги видите, незабавно премахнете този човек от обкръжението си, той не ви трябва!

1.Те са царете на драмата – винаги преувеличават и то лошите неща. Драмата им е в кръвта, винаги влагат повече, отколкото трябва, когато преразказват нещо, винаги са в ролята на жертва и винаги представят нещата по-зле, отколкото са всъщност.

2.Пълни песимисти – единственото, което виждат са черни облаци над главите си. Негативната енергия ги е обгърнала дотолкова, че никога не виждат светлината в края на тунела, макар да е заслепяваща. Обикновено, непрекъснато са погълнати от проблемите си.

3.Все се оплакват от нещо – винаги нещо при тях не върви – работа, приятели, любовен живот… при тях винаги нещо куца и как няма. Когато не можеш да прозреш хубавото в живота, няма как да бъдеш доволен, ставаш сляп за щастието около себе си.

4.Изпитват страх от бъдещето – не искат да напускат комфорта, който си създават, защото ги е страх от новото, от промяната, която предстои. Настроили са негативно и към нея, и мислят, че тя ще им донесе единствено провали.

5.Не вярват в успеха – още щом се захванат с дадено начинание, се съмняват в успеха му. Не вярват в собствените си сили, в способностите на партньорите си, ако имат такива, в потенциала на самото начинание. Те визуализират провала, не успеха, ето защо често постигнат именно такъв.

6.Те са енергийни вампири – ще ги усетите, ако се чувствате крайно изтощение след разговор или време, прекарано с тях.

7.Не са видели кой знае какво от живота – вглъбявайки се в своите проблеми, те пропускат толкова много от живота и разнообразието, което той предлага. Оплакват се от ежедневието си, но не правят нищо по въпроса. Не могат да видят забавната му страна, да се радват и да изживеят истински приятни емоции. Източник: poznanieto.bg

Ако харесвате тази статия и смятате, че тя заслужава да бъде споделена, моля направете го.

Facebook коментар
Total Page Visits: 7854 - Today Page Visits: 4