Кой от нас не е слушал 1001 истории, за това колко прекрасно се живее в чужбина? Кой не е виждал как се харчи валута в България и кой не е завиждал за това? А кой не се е поблазнил да замине за да се облагодетелства?

За тези, които са впечатлени от тези истории са следващите няколко реда!

  1. Животът в чужбина е лесен, страхотен и евтин – Стандарта на живот не се различава много от този в България. В повечето случаи, емигрантите изкарват толкова, колкото да си покрият разходите и то с много труд!

2. Печелят се много пари – От гледна точка на живеещите в България 1000 Евро е огромна заплата, но от гледна точка на чужбина – не са нищо особено. Хората често забравят разходи като наем например, които доста натежават на семейния бюджет. Също така данъците най-често са по-солени от тези в България.

3. Хората са мили и любезни – За никой не е тайна, че на нас българите често се гледа с известен вид дискриминация и ни вземат за “евтина работна ръка”. Когато ни опознаят мнението им се променя, но това е дълъг и труден процес.

4. Има много работа – Заради финансовата криза, работата в чужбина драстично намалява и става все по-трудно да се намери такава. За съжаление ние често изпълняваме най-тежката и ниско платена работа.

5. Храната е евтина и качествена – Полуфабрикатите и ГМО продуктите известни със своята дълготрайност заливат населението на по-развитите страни и да намериш прясна и биологична храна е трудно и скъпо.

6. Българите си помагат – Тук винаги може да има изключения, но една често срещана практика е следната: Някои хора живеещи в чужбина забравят произхода си и бързат да станат граждани на новата си “родина”, като намаляват минимално контакта с други българи или го премахват изцяло. Други се водят главно от интереси, а трети са дори готови да вкарат съгражданите си в проблеми.

7. Не е нужно да знаеш чужд език – За съжаление това е една от най-големите заблуди, защото силно ограничава търсещият работа в чужбина. Малко чужденци биха Ви наели без да знаете език, а тези които биха са най-вече сънародници или “братя балканци”, които се възползват от липсата на избор за да изкарват пари на наш гръб. В крайна сметка няма как да не се отбележи, че има редки случаи, в които това е възможно и Ви се дава добър шанс.

 

Източник: www.drugitenovini.com

Facebook коментар
Total Page Visits: 1194 - Today Page Visits: 1
SHARE