Доста често повелителките на пътническия салон във всеки един пътнически лайнер – стюардесите не издават доста любопитни неща за пасажерите и понякога хората, ползващи този вид транспорт не подозират дори какво се случва на борда.

Доста и от Вас, които също пътувате с евтини самолетни билети нямате ни най-малка представа каква е причината осветлението в салона да се изключва при излитане и приземяване? Част от кабинните екипажи обменят помежду си пазени тайни от пътниците по интернет.

Част от следващите 10 потайни неща може и да са Ви полезни, но за други дори никога не сте си и представяли, че съществуват. Ето и финалния Топ 10:

10. Нощем осветлението в пътническия салон се гаси при приземяване, ако, не дай боже, се стигне до евакуация на пътниците. Акомодацията на зениците е важна, ако при инцидент  хората на борда трябва да се ориентират максимално добре щом излязат от авариралия самолет, се казва в Quora (порталът с най-добри отговори на всеки въпрос).

9. На дълги разстояния стюардесите Ви дават слушалки, които са запечатани. Бъдете сигурни, че те не са нови. След като се ползват веднъж, те се почистват и поставят надлежно отново в опаковката, се твърди още в същия сайт.

8. Най-бавното питие, така е известна диетичната кола сред стюардесите. Причината – наливането й в чаша отнема най-много време на 10 км над земята. Стюардесата с 15-годишен опит твърди, че за времето, за което пълни чаша на пътника с диетична кока кола, може да напълня 3 чаши с каквото и да е друго питие.

7. И още нещо, споделено от същата стюардеса – екипажът получава заплата единствено „за часовете в полет“. Ето защо в повечето случаи стюардесите отказват да помагат на пътниците да подредят багажите си в отделенията над  седалките.

6. Знаете ли, че кислородните маски могат да дадат на пътниците при авария кислороден запас едва за четвърт час! И въпреки че това време може да Ви се стори кратко, то знайте, че за 15 минути всеки пилот може да снижи самолета до ниво, в което пасажерите да дишат нормално. Едва 15-20 секунди са нужна на човек без кислородна маска да припадне на големи височини, твърди пожелала анонимност стюардеса в социалната платформа Reddit.

5. Отново там друга анонимна стюардеса твърди, че електронните устройства на пътниците трябва да са изключени не защото могат да доведат до свалянето на самолета, а защото „можели да бъдат доста досадни за пилотите“!

4. И за още един мит – тоалетните, които са заключени могат да бъдат безпроблемно отворени отвън, ако на някого вътру му прилошее, задържи се доста дълго или се нарани.

3. Чести неканени гости в самолетите високо в небето са светкавиците. Вестник “Дейли телеграф” успокоява, че вредите, които нанасят обикновено са или минимални, или никакви.

2. По възможност избягвайте да пиете чай или кафе на борда на самолет. Дори доста често ще установите, че в нискотарифните компании двете напитки са на промоция, за да вървят в асортимента. Водата, която се използва за направата им се съхранява в стационарни контейнери, които няма как да бъдат откачени и почистени след всеки полет… т.е. в тях само се долива вода, без каквато и да е хигиена на съдовете отвътре, съобщава Forbes.

1. Повечето полети, особено тези по вътрешните линии пренасят в специални херметически затворени съдове органи за трансплантация, а понякога и тленни човешки останки, разкриват запознати в портала Quora./samoletnibileti.check.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 1035 - Today Page Visits: 1