Весели, здрави и пълни с живот изглежда, че хората от племето Хунза принадлежат на друга планета. Те ядат свежи праскови, дишат кристалния въздух от планината, младолики са и почти никога не се разболяват.

Хората често се изненадват, когато открият че хората  от племето Хунза (също наричани Бурушо)  обикновено живеят до 120 години. Те лесно забременяват и на възраст след 60 години и много рядко имат тумори.

Как е възможно всичко това? Как се поддържат толкова здрави? Какви са техните тайни? Нека да открием дали това са факти или са просто митове?

  1. Средната дължина на живота на един Хунза е 120 години

Средната дължина на живота един пакистанец е 67 години. Докато в Хунза ако си на 100 години това не те прави човек на пределна възраст. Дори на 100 те са в разцвета на силите си.

Приказката „ти си това, което ядеш“  е тайната. Вместо да живеят за да се хранят, те се хранят за да живеят. Те ядат две ястия на ден; богата закуска сутрин следвана от вечеря като залезе слънцето. Най-вече те се хранят само с натурални хранителни продукти като плодове, зеленчуци, зърнени храни, мляко, и сирене. Няма никакви химикали или добавки в техните ястия, пише shughal.com.

hunzi-78

  1. Много често срещано е при хунзите да имат деца след 60 годишна възраст

Може да ви звучи шокиращо, но хунзите могат да заченат дори на възраст между 60 и 90. Отново, тайната на тяхната младост  е тяхната невероятна диета и физическа активност.

2. It is very common for Hunzas to have children after the age of 60.

  1. Хунзите не се тревожат за дребните неща. Те са винаги усмихнати.

 

Напрежението, стреса,  и объркващите мисли са непознати на хунзите. Те са напълно свободни от свързаните със стреса болести, тъй като са напълно имунизирани  към съмнението в себе си и провалите. Няма да сбъркаме ако кажем, че живеят живота си като децата. Доволни от живота си, хората Хунза живеят в момента.

3. Hunzas don't stress over little things. They are always smiling.

  1. Знаехте ли, че хунзите са потомъци на Александър Велики? Да те може и да са гърци

 

Според  легендата за племето, хората на Бурушо идват от Балтир, селото се е основало, защото когато войските на Александър Велики са минавали оттам, болните войници са оставени там защото не можели да следват останалите.

4. Did you know that the people of Hunza are descendants of Alexander the Great? Yes, they could very well be Greek!

 

  1. Няма такова нещо като рак в Худза

 

Според изследванията, кайсиите от долината Хунза са ключът зад липсата на тумори. Хунзитесе хранят с големи количества от този плод, който е богат на Амигдалин (Amygdalin) (витамин Б-17).Амигдалин  е известен с противораковите си свойства.

5. There is no such thing as cancer in Hunza.

  1. Хората хунза не са мързеливи те са активни и бързи!

 

От ранна утрин до мръкване, селяните работят  усилено. Вместо да гледат кино и да карат коли на дълги разстояния, тяхната идея за забавление е да ходят на разходки пеш и да спортуват.

6. The people of Hunza are not lazy. They are active and fast!

 

  1. От 2 до 4 месеца те не консумират нищо освен сокът изстискан от изсушени праскови

 

Веднъж в годината хунзите не консумират нищо друго освен сокът от изсушени кайсии, в периода когато прасковите все още не са узрели. Учените са съгласни, че това допринася за невероятното им здраве.

7. For two to four months, they don't consume anything except for juice extracted from dried apricots.

  1. Пият и се къпят с студена вода идваща директно от планината

8. Drinking and bathing in the glacier water is the secret to their gorgeous skin!

Хунзите се къпят и пият само вода, която идва директно от планината. Най-разпространеното им питие е да сварят планинската вода с билка наречена Тумуру tumuru (herb) . Тази вода и билките са причина за блестящите им кожи!

The Health Secrets Of The Hunza People Who Live To 100 Years And Are Cancer-Free

Най-голямото предателство  в историята на рака: Витаминът Б17

Facebook коментар
(Visited 5 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 1290 - Today Page Visits: 4