Васко Василев на череши при дядо

Между ангажиментите си в Англия, Испания и Япония Васко Василев намери време за отскок до България.

Виртуозният цигулар отдели цели три дни за ваканция, която започна с оглед на столичния ресторант „Лебед”. Именно там артистът с момчешки чар и рицарски размах на лъка ще изнесе единствения си концерт у нас за тази година.

Датата е 25 август, репертоара все още се пази в тайна, но вече е ясно, че край езерото в Панчарево историите си в звуци Васко ще разказва със солисти от „Ковънт гардън”. В заведението, което голямата

Лили Иванова при бис сравни с усещането за летен театър,

Василев се срещна с една от най-близките си приятелки – шампионката по фигурно пързаляне Албена Денкова.

Емоционалният маршрут на музиканта зави към село Куклен, Пловдивско, където живее дядо му Васко.

На ръба да стане столетник, той все още помни рожденните дати на всички в семейството, радва ги с чувството си за хумор и витален дух и почти не изпуска концерт на знаменития си внук на родна земя.

„Дядо ми е по-популярен от мен… Много го обичат всички. Искам и аз като порасна да приличам на него. Никога не съм го чул да се оплаче за статута си на пенсионер, нито е мрънкал за нещо в държавата.”, сподели за „Монитор” Васко.

Обядът на двамата Васковци завършил с десерт – череши домашно производство, след което майсторът на тънката струна се отправил към морето, за да види родителите си. Последната им среща отново бе на българска територия. Миналия септември майка му Краси и баща му Петър

долетяха от Германия, за да го изненадат

с аплауз и прегръдка на концерта от фламенко турнето му в Пловдив.

Междувременно Васко сюрпризира феновете си във Фейсбук със снимка от кухнята си, на която позира победоносно с тава с пълнени чушки. Това провокира дузина въпроси за кулинарните умения на музиканта, който до скоро умееше да прави само баница. Оказа се, че ястието му е подарък от приятелка.

Източник: www.bgnow.eu

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *