Дават къщи на село без наем

Млади двойки вдъхват живот на изоставени селски къщи край Пловдив. Близо 50 семейства от страната вече са се преселили в имоти срещу символичен наем от 2 лева. Евтините жилища са част от Фейсбук инициатива, в която собственици на необитаеми къщи ги предоставят на напълно непознати хора. Над дузина са къщите, които се предлагат за безвъзмездно стопанисване около Пловдив и в областта. Повечето са на хора, които заминават в чужбина или се местят в големия град. За да не пустее и за да има кой да пази и поддържа имота, те са избрали да пуснат в него да живеят непознати хора. Единственото, което искат от наемателите, е да си плащат сметките за ток и вода. Други пък предлагат селските къщи да се ползват безвъзмездно срещу ремонт, извършен от наемателите и за тяхна сметка.

“Здравейте, много се зарадвах на вашата инициатива, защото заминавам за чужбина за дълго време и чрез вас се надявам да намеря съвестни хора, които да стопанисват имота ми в село Дълбок извор, написа Иван във фейсгрупата “Имот под наем без наем”. Той отдава бащината си къща, която има 3 стаи и голям коридор, с вътрешна баня и тоалетна. Имотът обаче се нуждаел от ремонт.

В столицата на мавруда пък Брестовица се предлага къща с 3 дка двор. Собственикът я предоставя срещу първоначален ремонт и грижа за имота. Ако си майстор, това е офертата за теб, се казва в обявата.

За желаещите да живеят и да се хранят здравословно пък е предложението на собственик на вилно място с градина. Имотът има изворна вода, малко водохранилище, възможност за отглеждане на животни, пчели и развиване на биоземеделие. Стопанинът търси предприемчиво семейство или пенсионер за наемател. Причината да го отдава е, че поради служебни ангажименти  рядко го посещава.

Къща с дворно място 3 дка се отдава без наем в село Тюркмен. В градината има 150 плодни дръвчета, има възможност и за отглеждане на животни. Собственикът търси мъжка ръка за поддръжка на имота.

Източник: Марица

Facebook коментар
(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *