Спор в БТА-София доведе до бой по време на пресконференция. Темата на медийното събитие бе свързана с „произвола на съд, частни съдебни изпълнители, банки, лихвари и монополисти”, съобщава „Флагман“. Още в началото на пресконференцията обаче се намеси човек от местата за журналисти, който започна да крещи и да обвинява говорителите, че не са прави.
„Тия членове, дето сега ще се борите предизборно, съм ги спрял тринайсета година”, извика той. На това водещият пресконференцията Ивайло Илиев, който се представи за председател на ново гражданско движение „Покана за доброволно изпълнение”, отсече: „Изгонете този господин!”. „Какво ще гониш, бе”, отговори му бунтарят, който според организаторите на пресконференцията се казва Чавдар Янев. Янев тръгна към трибуната с думи към Ивайло Илиев: „Яде и пи, сега ми се правиш на протестър, нещастник!”.
Представител на говорителите на брифинга се опита да спре Чавдар Янев, който бе изпаднал в истерия. Янев обаче насочи яда си към него и започна да му вика: „Не ме блъскай, не ме бутай, бе!”. В следващия момент той му нанесе няколко юмрука в лицето. Един от ударите изглежда не попадна в целта и Чавдар Янев залитна. Потърпевшият иначе показа завидно търпение и не отвърна на юмруците.
След като няколко човека се намесиха, бунтарят Чавдар Янев бе изведен навън. Междувременно той бе подкрепен от съратничка, която обяви на микрофона, че Ивайло Илиев е „кредитен милионер, който не иска да си върне дълга”. Според опонентите на говорителите, техните действия ще върнат правата на ЧСИ-тата и монополите. Справка на БЛИЦ, показва, че Чавдар Янев е редовен участник в различни протести и преди години успя дори да осъди
Топлофикация.
Facebook коментар
Total Page Visits: 1362 - Today Page Visits: 2