Утре! Българи от чужбина се връщат, за да свалят правителството (ВИДЕО)

Българите от чужбина се връщат в страната и  заедно със сънародниците си тук планират да  изметат от  властта настоящото правителство, което има всички качества на организирана престъпна група. С тези думи организаторите на планирания мащабен тридневен протест, стартиращ на 16-ти септември в столицата, представиха предстоящата инициатива. А ето как започва всичко.
Към настоящия момент събитието, качено във  фейсбук страницата на организаторите, озаглавена “Против геноцида на Борисов и всички досегашни  управляващи мафии” е подкрепено от над 34 000 души. Все още обаче няма яснота колко от тези виртуални последователи от 16-ти до 18-ти септември ще се превърнат в реални протестиращи. За сметка на това имаше уточнения – щели да дойдат самоорганизирани хора от Франция, Белгия, Великобритания. По-слабо щяло да е присъствието на наши сънародници от САЩ, но иначе щяло да има българи от “всички европейски и някои неевропейски държави”.
Организаторите предлагат страната да се управлява по изцяло нов модел, който да е взаимстван от швейцарския.
Инициаторите бяха категорични, че протестът им не е формален и не цели просто да привлече обществено внимание, а има ясно описани цели, които са представени в документ, депозиран във всички представителни институции в страната. уточнено беше, че  с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да може депутатите да гласуват нов  кабинет, предложен от участниците в народното недоволство. Новото правителство пък трябвало да организира референдум.
Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, обясниха още организаторите.
По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще започне едновременно  в 12:00 часа на 16-ти септември пред сградата на Народното събрание и в 11:00 пред всички български посолства по света.  Очаква се да продължи три дни, като за 17-ти септември понеделник е предвидено шествие от 17:00 часа, започващо от Министерски съвет до Парламента. Източник:eurocom.bg
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *