Директно от стената на правозащитника Петър Низамов. Изгледайте клипа и го споделете, нека помогнем на един производител да продължи да съществува. 

“Мой филм за Атанас Стойков и неговото житие и страдание в борбата му с “големите риби” в община Несебър.
Можете да чуете името на човекът, който седи зад това… А вие го знаете.. Ако сте от южното Черноморие… И не е Митьо Очите, ами е друг. По-лош и по-непробиваем.

“Атанас Стойков отглежда животни от 28 години. Стадото му е в гората на 2 км от вилно селище Елените. Оплаква се, че системно избиват кравите му. “Решили са изцяло да ме изгонят от тука, всеки ден осакатяват животните ми, един бик е целият надупчен, една крава, която вече убиха, беше три пъти тровена, два пъти абортира, накрая я отровиха и след 6 дни агония животинчето си отиде”, описва зверствата Стойков.

Точно 100 дни са минали от първите посегателства. Вече има трето животно, което е убито, едно изчезна, не съм го намерил изобщо, една крава, нейното теленце реве горе гладно, коментира той.

Всичко започва с договорите за наем на пасища в землището, за които регистрираните земеделски производители получават субсидии.

“Общо сумата по двете схеми е 327,28 лв. на хектар. По схемата за преразпределително плащане за всяко стопанство бяха отпуснати средства в размер на 147,31 лв. на хектар, това е за първите до 30 хектара допустими площи”, заяви Лидия Станкова, директор Областна дирекция по земеделие.

Сборът е близо 500 лева, а за “Натура 2000” и планински райони сумата скачала още. Атанас преди години е имал договор за над 900 декара, днес са само 54.

Според него има интереси към тези пасища.

Преди да започне тормозът върху животните, фермерът е бил пребит. Малко преди побоя неговият съсед му заявил, че „се бърка в работите на важни хора от община Несебър”.

Мой филм за Атанас Стойков и неговото житие и страдание в борбата му с "големите риби" в община Несебър. Можете да чуете името на човекът, който седи зад това… А вие го знаете.. Ако сте от южното Черноморие… И не е Митьо Очите, ами е друг. По-лош и по-непробиваем."Атанас Стойков отглежда животни от 28 години. Стадото му е в гората на 2 км от вилно селище Елените. Оплаква се, че системно избиват кравите му. "Решили са изцяло да ме изгонят от тука, всеки ден осакатяват животните ми, един бик е целият надупчен, една крава, която вече убиха, беше три пъти тровена, два пъти абортира, накрая я отровиха и след 6 дни агония животинчето си отиде”, описва зверствата Стойков.Точно 100 дни са минали от първите посегателства. Вече има трето животно, което е убито, едно изчезна, не съм го намерил изобщо, една крава, нейното теленце реве горе гладно, коментира той.Всичко започва с договорите за наем на пасища в землището, за които регистрираните земеделски производители получават субсидии."Общо сумата по двете схеми е 327,28 лв. на хектар. По схемата за преразпределително плащане за всяко стопанство бяха отпуснати средства в размер на 147,31 лв. на хектар, това е за първите до 30 хектара допустими площи", заяви Лидия Станкова, директор Областна дирекция по земеделие.Сборът е близо 500 лева, а за "Натура 2000" и планински райони сумата скачала още. Атанас преди години е имал договор за над 900 декара, днес са само 54. Според него има интереси към тези пасища. Преди да започне тормозът върху животните, фермерът е бил пребит. Малко преди побоя неговият съсед му заявил, че „се бърка в работите на важни хора от община Несебър”.

Публикувахте от Петър Низамов Petar Nizamov в 20 юни 2017 г.

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 301 - Today Page Visits: 1