Младо момче зашлеви шамар на бившия френски премиер Манюел Валс, докато той бе на предизборна обиколка в северозападния регион Бретан, съобщават БТА и Ройтерс.

След проявената агресия охраната поваля младия мъж на земята, показват видео записи от инцидента. 54-годишният Валс преминавал край група хора в град Ламбал, след като излязъл от офисите на местната администрация. Изглежда политикът първо се здрависва с младежа, преди той да изкрещи “Това е Бретан” и да посегне на зашлеви бившия премиер.

На записа се вижда как Валс отстъпва, докато охранител блъска момчето в телената ограда отзад и го поваля на земята. Полицията съобщи по-късно, че 18-годишният младеж е задържан. Засега не се знае дали нападателят е политически мотивиран, уточни прокуратурата, макар в Бретан да действа крайнодясна местна политическа група.

Социалистът Валс, който се бори за номинацията на левицата за президентските избори, изглежда не е пострадал при инцидента. След случилото се той продължава да се здрависва със събралите се граждани, обяснявайки, че “нищо не се е случило”, показват кадрите.//www.bnews.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 1951 - Today Page Visits: 3