Край на лесните социални помощи в UK

6688
Много британци са демотивирани да се трудят, защото разчитат на лесни социални помощи. Но краят им се вижда
 
Преди време http://www.dailymail.co.uk предприе разследване. По този повод взе интервю от Gina Allan (19) и Danny Creamer (21), които имат дъщеря на 1 годинка.
 
Семейството живее в Portsmouth и ползва социални помощи.
 
Те са настанени в общинско жилище с 2 спални.
 
Семейството получава социални помощи годишно £18.000 (£1.500 месечно). Седмично им се полагат по £80 за тяхната дъщеря, £150 за наем на жилището и по £110 на човек за това, че са безработни.
 
Младите твърдят, че не си заслужава да работят някъде за £18.000 или малко повече, понеже и двамата нямат образование и не биха могли да работят високоплатена работа.
 
Възможно е да ги наемат и за по-малко от £18.000, затова те нямат никакъв интерес да ходят на работа.
 
Ежедневието на семейството е спокойно. Голяма част от деня прекарват пред големия плазмен 47-инчов телевизор. Тази сцена много ни напомня за сериала Keeping Up Appearances, в който семейството на Онслоу живее по същия начин и толкова много ги мързи всички, че даже няма кой да изчисти и да подреди общинската им къща.
 
Съпругата на Онслоу по цял ден чете любовни романи, а той гледа телевизия. Имат и една доста стара кола, която въпреки, че е станала на трошка, продължава да се движи.
 
Да се върнем към Джина и Дани. Освен, че гледат телевизия, двамата си играят с малката си дъщеря и пушат по 2 кутии цигари дневно.
 
Джина може да си позволи да отиде на солариум и да си направи маникюр.
 
Когато били запитани дали се чувстват удобно, след като не са работили, а харчат готовите пари на данъкоплатците, членовете на младото семейство отговарят, че техните родители цял живот са се трудили и са плащали данъци, сега те се възползват от натрупаните суми в общата хазна.
 
Бащата на Дани има собствен боулинг. Той искал неговият син да работи при него, но можел да му плаща малка заплата и Дани отказал.
 
Майката на Дани е болногледачка.
 
Родителите на Джина имат по-престижни професии. Нейната майка е учителка, а баща й е началник в охранителна фирма.
 
Преди време Дани работил в един супермаркет като общ работник – нареждал стоки по рафтовете. След 8 месеца напуснал тази работа, защото смята, че ако от работа не може да печели поне £26.000 годишно, не си заслужават усилията да се работи.
 
В момента двамата плащат £240 за храна на месец. Разходите за телефон са £40, а за телевизията £80.
 
Семейството иска да има още едно дете.
 
По принцип не е лошо и двамата да работят, но пък ще трябва да плащат на детегледачка, която да се грижи за тяхната дъщеря.
 
Преди време Джина и Дани обмисляли вариант да завършат колеж, но понеже не могли да си харесат никаква специалност, просто се отказали от следване.
 
Не се знае до кога нещата ще продължават по този начин във Великобритания. В момента правителството е подгонило имигрантите, които пристигат, за да живеят на социални помощи, както и британци, които източват социални помощи с фалшива самоличност или поради фалшиви причини.
 
След това ще бъдат направени рестрикции за хората като Джина и Дани.

alexdevelopment.co.uk

Facebook коментар
(Visited 7 times, 3 visits today)
Total Page Visits: 4105 - Today Page Visits: 4