Лоша новина за всички, които чакат пенсия от Гърция

Средна пенсия от 655 евро подготвя за новите пенсионери законът на Катрунгалос с намаления, които ще се доближат дори и до 30%. Това намаление произтича от новото намаление на коефициентите на заместване на 40,7% при 40 години осигуряване в сравнение с 60% предвиждани от законите на Ловердос и със 70% на закона на Репас, съобщава в. Български новини. За пенсиите ще се изчисляват пенсионните вноски на целия трудов стаж, вместо петте най-добри от последните 10 години, които бяха валидни за ИНСТИТУТА ЗА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ (ΙΚΑ-ИКА), на последната заплата, която се вземаше предвид в Обществените Предприятия и Организации (ΔΕΚΟ-ДЕКО), последната заплата, която бе валидна за банките и заплатата за октомври 2011 г. валидна за държавните служители.

Големи загуби ще понесат тези, които ще се пенсионират с 35 години от всички Фондове. Новата пенсия, въз основа на осигурителния закон на Катрунгалос ще представлява сборът на националната (384 евро при 20 години и нагоре и 345 евро при 15 години) и допълнителната пенсия, която се изчислява въз основа на доходите от 2002 г. и новите коефициенти на заместване.

Според Eurostat, в Гърция през 2015 г. са се сблъскали с опасността от обедняване или от социалната изолация 35,7% от населението (3,8 милиона хора), срещу 28,1% през 2008 г.. В ЕС съответният процент се възстанови през 2015 г. на равнището на 2008 г., тоест на 23,7% (118,8 милиона хора). В по-лошо положение от Гърция се намират само България (41,3%) и Румъния (37,3).

Източник: vchas


Българи в Гърция и всички българи в чужбина, изпращайте ни вашата история, като натиснете тук.

Ако желаете можете да я публикувайте сами в Твоят Чуждоземец -> your.chujdozemec.com , където можете да качите също снимка или видео от страната в която сте.

При въпроси пишете на електронната ни поща chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *