Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност. Това обяви лидерът на управляващата партия “Право и справедливост” Ярослав Качински, цитиран от ТАСС.

“Ние не сме експлоатирали страни, от които сега идват бежанци в Европа. Не сме използвали тяхната работна сила и не сме ги канили в Европа. Имаме пълното морално право да кажем “не”, заяви Качински на 5-ия конгрес на партията. Той допълни, че въпросът опирал не само до тероризъм, а и до обикновена сигурност.

“Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот”, каза още Качински. Той допълни, че миграцията влече след себе си и икономически сложности. Лидерът на “Право и справедливост” обяви още, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза.

“Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм”, посочи той. Качински допълни и, че вече 12 години след влизането си в ЕС Полша е отворила своя пазар, а “отплатата за това е недостатъчна и е пристигнала със закъснение”. Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.

Източник: blitz.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 1448 - Today Page Visits: 2
SHARE