Тесла анонсира, че има пeриод от над $22 милиона през последната половин година, докато американската нефтена индустрия успя да загуби $67 милиарда миналата година заради това, че не прие по-ниската тарифа на газта според Енергийната информационна администрация на Америка (ФИА).

В новия климат след избора на Доналд Тръмп за президент  едно от неговите предизборни обещания е да „освободи работни места в американските енергийни резерви, които ще дадат приход от $50 трилиона, и включват продукция на шистов газ, натурален газ и чисти въглища” според неговият собствен „договор с американския електорат” и ще бъде изпълнен в първите му 100 след като встъпи в пост.

Помислете си за влиянието, което това ще има върху климата. Представете си колко много емисии от въглероден диоксид ще бъдат пуснати в атмосферата и след това се фокусирайте върху работните места.

От друга страна, Тесла е добавила работни места с над 18,000 работници по цял свят като най-много са в САЩ. В една фабрика в Америка, Тесла взима на работа над 6,000 човека и планира да увеличи това число до над 9,000 според най-скорошни планове.

И всичко това е без вредни емисии в атмосферата ни.

Facebook коментар
Total Page Visits: 1373 - Today Page Visits: 1