Този баща лежи мъртъв до децата си, а те се усмихват. Това, което жена му направи впоследствие, не е за вярване!

Ева Холанд е на 26 години и е от Синсинати, срещнала любовта на живота си, когато била на 15. Но какво се случва, след като съпругът й взема едно хапче, не е за вярване.

Ева отива на забавата в училище с Майк.

Това е любов от пръв поглед и двамата се оказват заедно.

Когато най-накрая са достатъчно възрастни, те решават да се оженят. За да направят живота си перфектен, двамата стават родители: Те имат син Лукас и дъщеря, Ава. Майк боготвори двете си деца и обича жена си повече от всичко.

Но Майк има тъмна тайна. Всичко започва безобидно. Любящият баща се събужда един ден с ужасен зъбобол. След справяне с болката в продължение на няколко дни, той започва да взема болкоуспокояващи. И това се превръща в навик: Той започва да взема едно хапче след друго, дори и за най-малката болка. Той бързо се пристрастява. Положението дори става още по-лошо: Животът му се превръща в една нещастна поредица и той не е в състояние да живее без хапчета, като това го кара да посегне към хероина.

Но дори и след отчаяни опити да се откаже и изчистване в продължение на няколко месеца, той отново посяга към хапчетата. След поредния зъбобол, той взима няколко болкоуспокояващи. Уверява жена си, че държи всичко под контрол, но рецидивът се случва веднага. И този път му коства повече от здравето. Съпругата му Ева го намира мъртъв. Ужасните наркотици са взели поредната си жертва.

Ева поства снимка на себе си и 2-те си деца, усмихнати до мъртвия баща в ковчега. Естествено, те били изпълнени с мъка, но е важна причината за тази противоречива снимка.

За да се разпространи необходимата информираност за важното послание:

Фактите около наркоманията трябва да бъдат показани. Така казва Ева: „Студената, трудна истината е, че хероинът убива.“

Снимката предизвика много спорове. Така Ева написа следните думи:

„Сигурна съм, че тази снимка кара много хора дори да се погнусят от нас, но основната причина, поради която взех това решение беше, да покажем реалността на пристрастяването. Ако не изберете възстановяване, всеки един ден смъртта ще бъде единственият ви изход. Никой родител не трябва да погребва своите деца и нито едно дете не е толкова малко, за да погребва своите родители. Това е предотвратимо и не е трябвало да се случи, но един погрешен избор унищожава семейството. Знам, че много хора могат да се разстроят, но като си мълчим за тези проблеми, те ще продължават да се разрастват повече, отколкото, ако говорим открито за тях.

Студената, трудна истина е, че хероинът убива. Може да мислите, че никога няма да ви се случи, но познайте какво, Майк мислеше същото. Ние бяхме заедно 11 години. Бях с него, преди всичко да започне. Знаех какво иска от този живот, всичките му надежди и мечти. Той никога не си е представял, че животът му ще протече по този начин. Веднъж той беше толкова щастлив и пълен с живот. Той беше страхотен син, брат, приятел, но най-важното е, че беше страхотен баща. Той обичаше тези деца повече от всичко. Но както всички знаем, понякога животът става труден и ние вземаме някои погрешни решения.

Пристрастяването си започна с болкоуспокояващи хапчета, а след това неизбежно с хероин. Той обичаше всички нас толкова много, че реши и отиде в клиника, в края на миналата година. Той излезе точно преди Коледа като чисто нов човек. Той беше намерил себе си и целта си да живее отново, той откри красивата си усмивка отново, той се превърна в човек, син, брат, татко, че всички ние се нуждаехме от него, за да бъдем отново заедно. Преди няколко месеца обаче, започна отново с едно хапче за „зъбобол“, което неизбежно го свали обратно долу, по пътя от пристрастяването, вместо да остане на пътя на възстановяването.

Той каза, че ще се справи, че може да спре по негова собствена воля и няма да се наложи да получава помощ отново.

Сгреши.

Миналата сряда той взе последния си дъх. Страхотният баща, мъжът, който обичах още откакто бях дете, голям син и страхотен човек загуби битката.

Аз просто трябваше да споделя историята си в случай, че тя може да помогне на никого.“

 

И тя го направи. Ева съобщава: „Една жена дойде при мен да плаче и попита, дали може да ме прегърне. Тя каза: „Аз съм пристрастена към хероина и аз се опитах да взема свръхдоза вчера, но после видях вашите думи във Фейсбук и те ще спасят живота ми! Не мога да намеря думи, да ви благодаря!“ И така, ние стояхме там и се прегръщахме. Ето какво е всичко това.“

Коментарите във Фейсбук са предимно положителни и историята беше споделена над 300 000 пъти. Много наркомани говореха положително за нея.

За да се спаси животът от тази ужасна болест, споделете тази история с всички, които познавате. Така че може би и други зависими да могат да вземат мерки, които да ги спасят.

Източник: mushmorok.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *