Избраният за президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп отправи предупреждение към бизнеса чрез официалната си страница в Туитър.

Той заяви, че всяка фирма, която изнесе производството си извън САЩ и след това реши да продава продукцията си в Щатите, ще бъде обложена с 35% данък.

“САЩ ще намалят данъците и регулациите за бизнеса, но всеки бизнес, който напусне страната ни, за да се установи в друга страна, уволни служителите си, изгради нови фабрики и заводи навън и си мисли, че ще продава продукцията си обратно в САЩ без възмездие или последствие, греши! За тези компании ще има 35% данък, който ще постави сериозна бариера пред компаниите, които искат да продават продуктите си, колите си, като минат обратно границата. Този данък ще затрудни финансово напускането. Тези компании са в състояние да се преместят между всички 50 щата, без да бъдат облагани с данък или тарифи. Моля, чувствайте се предупредени, преди да направите тази много скъпа грешка. Съединените щати са отворени за бизнес”, написа Тръмп в социалната мрежа.<img class=”alignnone size-full wp-image-9223″ src=”http://chujdozemec.com/wp-content/uploads/2016/12/1-2.jpg” alt=”1-2″ width=”1600″ height=”1067″ />

Facebook коментар
Total Page Visits: 1088 - Today Page Visits: 1