Колкото и забавно да е да посетим най-новия тематичен парк или открит наскоро хотел, няма нищо по-вълнуващо да се потопите в историята и да проучите места, които са съществували хиляди години.

Пирамидите на Гиза, Египет
До днес хората все още не са сигурни как египтяните са построили тези пирамиди преди повече от 3000 години, съдържащи скрити камери, някои от които все още не са отворени. Но всеки е съгласен, че те са истинско чудо.

Мачу Пикчу, Перу

Инките построяват този град на върха на планината преди около 1450 г., но го изоставят век по-късно, когато испанците нахлуват в региона. Той е преоткрит през 1911 г. и днес много туристи идват на екскурзия, за да го посетят.

Лисабон, Португалия

Лисабон е пристанищен град, столицата на Португалия и е основан през 1200 г. пр. Хр. До 16 век той е смятан за края на света, а днес е изключително модерна туристическа дестинация.

Тикал, Гватемала

Тези руини са всичко, което е останало от древен град, за който се смята, че се нарича Якс Мутал, и е построен през 200 до 900 г. сл. Хр. Храмът Тикал е една от най-емблематичните руини на града и се извисява на височина 154 фута.

Йеусалим

Смята се, че този град е създаден преди около 4000 и 5 000 години в района на Левант. За съжаление, поради туризма и други съвременни проблеми, старият град в Йерусалим е в списъка на заплашените от разрушение обекти на световното културно наследство.

Анкор Ват, Камбоджа

Този древен град е построен през 12-и век и служи като център на Кхмерската империя в Югоизточна Азия. След като империята пада, гората го обхваща, но все още е най-големият религиозен паметник в света, покриващ 402 дка.
Волубилис, Мароко

Този град е бил един от най-големите търговски центрове в света през III век пр.н.е. и е една от най-добре запазените руини от този вид днес. Тук можете да видите триумфалната арка на Каракала и Камарата на общините.

Сигурия, Шри Ланка

Тази огромна скала, разположена на височина над 656 фута, е известна още като Lion Rock и е била столица през 5-и век. Крал Касапа поръчва изграждането на този кралски дворец, но по-късно той е превърнат в будистки манастир.

Петра в Йордания

Може да разпознаете този паметник, който е издълбан в каньон, от третия филм на Индиана Джоунс. Смята се, че е построена още през VI в. пр. Хр. и е преоткрит през 1812 година.

Колизеумът в Италия

Разположен в Рим, изграждането на този амфитеатър (който е изработен от бетон и пясък) започва през 71 г. и е завършен през 80 г. сл. Хр. Използва се за гладиаторски състезания и публични изяви и днес е любим на туристите.

Източник: Profit.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 3152 - Today Page Visits: 3