Малко хора знаят, че съществуват няколко места, които поради една или друга причина се нуждаят от постоянни жители. За да окуражат хората да отидат да живеят и работят там, те им предлагат изкушаващи суми.
За да разсеем съмненията ви, че ви будалкаме, сега ще ви представим седем градове, които предлагат невероятни възможности за уреждане на живота ви в чужда страна, и освен това ще ви платят, за цялото безпокойство с местенето.
Детройт, Мичигън, САЩ

pari-za-jiveeve-6

“Париж на Запада”. “Автомобилната столица на САЩ”. Почти празният град вече се е сбогувал с тези гръмки прякори и то още през втората половина на XX век. Но сега се опитва отчаяно да си възвърне някогашната слава. За да го постигне, правителството представи нова програма, наречена “Предизвикателството Детройт”, която предлага 2 500 долара на професионалистите в различни отрасли на индустрията, които желаят да се преместят и да заработят в града.
Аляска, САЩ

pari-za-jiveeve-5

Ако обичате зимата, снежните пейзажи и спокойния начин на живот, и се чувствате като у дома си при ниски температури, то животът в Аляска може да се окаже именно за вас. Съществува специален правителствен фонд, който заплаща на желаещите ентусиасти и професионалисти да вземат участие в живота в този регион, където населението намалява с главоломна скорост. Единственото условие е да живеете в Аляска поне една година.
Провинция Саскачеуан, Канада

pari-za-jiveeve-4

Канадската провинция предлага страхотна възможност на наскоро дипломиралите се млади хора /не по-рано от 2010 г./, които все още не са взели решение относно своята кариера. Те ще ви предоставят 20 000 канадски долара, за да живеете и работите в провинцията 7 години.
Ниагарските водопади, Ню Йорк, САЩ

pari-za-jiveeve-2

Ето още една възможност, която звучи прекалено хубаво, за да е истина: можете да живеете в едно от най-красивите и спиращи дъха места в света и освен това ще ви платят, за да го направите. Правителството предлага 7 000 долара на хора с висше образование, които да работят за местни работодатели в продължение на 2 години.
Понга Астуриас, Испания

pari-za-jiveeve-1

Това страхотно малко селце, разположено в защитената територия на североизточна Испания, е едно от най-старите в страната. За да привлекат млади обитатели и да засилят местната икономика, правителството предлага 3 000 евро на всяка двойка, която се премести там. В допълнение към тази сума те ще получават по 3 000 евро за всяко свое дете, което им се роди, докато живеят в селото. Това е един невероятен шанс да живеете на едно невероятно красиво и чисто място.
Утрехт, Холандия

pari-za-jiveeve-7

Холандия е известна навсякъде по света с големите си познания в областта на хуманитарните и социалните науки. Ето поредния социален експеримент, който провежда тази страна: какво ще се случи, ако всеки, който живее в града, получи по 1 000 долара? Ами отидете в Утрехт, за да разберете.
Къртис, Небраска, САЩ

pari-za-jiveeve-3-1

Вероятно на всеки се е случвало да се оплаква от местните власти и, че не правят нищо за града им. В малкия американски град Къртис в Небраска имат решение на този проблем: можете да получите безплатна земя, ако предложите добра идея за подобряването на местната инфраструктура или културен живот.
източник: brightside.me

10 безплатни забавления в Лондон

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 1110 - Today Page Visits: 1