73% от бременните жени страдат от недостиг на важни омега-3 мастни киселини, но Фармафията казва, че са с недостиг на ваксини

(NaturalNews)

Седемдесет и три процента от бременните жени не успяват да отговорят на дневната препоръчителна доза дълговерижни омега-3 мастни киселини, според проучване, проведено от изследователи от Университета на Албърта и Университета на Калгари и публикувано в списание Приложна физиология, хранене и метаболизъм. Това би могло да лиши децата им от хранителни вещества, необходими за правилното развитие на мозъка.

Омега-3 полиненаситените мастни киселини включват алфа-линоленова киселина (ALA), ейкозапентаенова киселина (EPA), докосапентаенова киселина (DPA) и докозахексаенова киселина (DHA). От тях, последните три са означени като дълговерижни мастни киселини или омега-3 LCPUFA. Тези мастни киселини са показали, че са важни за развитието на плацентата и мозъка на плода, и повишен прием на омега-3 LCPUFA от майката се свързва с добро здраве за майки, бебета и деца.

Американската диетична асоциация и Диетолозите на Канада препоръчват всички хора (не само бременните жени) да консумират 500 мг/ден от омега-3 LCPUFA. В допълнение, Европейската комисия и Международното общество за изследване на мастни киселини и липиди, препоръчва бременни и кърмещи жени да консумират най-малко 200 мг/ден от DHA.

Нивата дори са по-лоши сред кърмещите жени

Изследването е проведено като част от проучването (APrON) Резултати от бременността в Албърта и хранене, голямо проучване предназначено да разбере как храненето на майката по време на бременността се отразява на майчиното и детското здраве и развитие. Изследователите са анализирали данните, събрани от първите 600 жени, които са се присъединили към изследването по време и веднага след бременността си. Всички участници са живели в Едмънтън или Калгари.

Изследователите открили, че едва 27 процента от участниците са покрили препоръките на Европейския съюз за DHA по време на бременността и 25 процента след бременността. Спадът след бременност е, защото по-малко жени са вземали омега-3 добавки след свършването на бременността им. Седемдесет и девет процента от омега-3 LCPUFA в диетите на жените идва от морски храни и продукти от водорасли, предимно сьомга. Изследователите отбелязват, че сьомгата е била сред най-достъпните целогодишни източници на омега-3 мастни киселини за участниците, които са били най-вече със средни до високи доходи.

Приемът на омега-3 добавка, съдържаща DHA прави жените между 10,6 и 11,1 пъти по-вероятно да отговорят на препоръките. Това предполага, че малко жени се покрили препоръката на Health Canada да ядат 1-2 порции, богата на омега-3 риба на седмица, което също би било достатъчно, за да се покрие целта за прием на DHA.

Констатациите показват, че бременните жени могат да се възползват от по-добро образование за важността от приемането на омега-3 LCPUFA добавка по време на бременност и кърмене, пишат изследователите.

Въпреки че проучването поглежда само DHA, неотдавнашни изследвания показват, че DPA, по-специално, може да предостави уникални ползи за здравето, включително за сърцето и нервната система. Остава неизвестно колко важен е приемът на DPA за бременни жени.

Голяма Фарма налага небезопасни ваксини, вместо това

Въпреки ясните ползи за здравето от омега-3 мастни киселини, няма да чуете фармацевтични компании да призовават тези основни хранителни вещества за бременни жени. Вместо това, ще чуете от тях (и правителствените агенции, които лобират) да насърчават жените да получават ваксини, които не са били доказани като безопасни за техните неродени бебета.

Майк Адамс, бе написал: „Това, от което се нуждаят хората – дори и в страни от третия свят – е хранене, а не химикали. Ако те имаха по-добро хранене и хигиена, инфекциозните заболявания, до голяма степен ще изчезнат, дори без ваксини (Но лекарствената индустрия не вярва в храненето … витамините са заплаха за техните печалби от ваксини.)“

Измежду ваксините, официално насърчавани за инжектиране в бременни жени от Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC,) са грипната ваксина и Tdap (тетанус, дифтерия и коклюш). Но според Агенцията по храните и лекарствата (FDA), която всъщност е отговорна за регулиране на лекарствата (а не само за даване на препоръки за общественото здраве), нито една от тези ваксини не е доказана като безопасна за бременни или кърмещи жени. / Био Поглед

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *