Домашно вино от коприва – помага при бронхит! Лекува различни болести!

Тази домашна напитка помага за лечение на язви на стомаха и червата, бъбречни заболявания, тревожност, проблеми с костите … Има много лечебни свойства на копривата – растение, което винаги е била използвано за медицински цели.

Копривата усилва и укрепва имунната система при тумори и инфекции, елиминира пикочната киселина.

Използва се против различни видове рак, тумор на далака, малокръвие, язви, гнойни рани. Цялото растение притежава кръвосъсирващи лечебни качества от корените до стъблата и листата.

Дар от природата, който понижава съдържанието на захарта в кръвта, увеличава хемоглобина и количеството на еритроцитите. Освен това регулира обмяната на веществата и действа противоревматично. Лекува диабет, главоболие, задух, хроничен бронхит.

Лечебното й действие се дължи главно на витамините, както и на богатото й съдържание на железни соли  и други съединения.

Съставки за вино от коприва

10 суп.л. Листа и корени от коприва

1 суп.л. Пелин

1 суп.л. Хвойна

2 суп.л. Листа от живовляк

1 литър червено вино

4 суп.л. Мед

Приготвяне

Разбъркват се 10 супени лъжици листа и корени от коприва, пелин, лъжица хвойна и две супени лъжици живовляк. Сипете билките в един литър червено вино и се оставя да престои в продължение на 12 часа на тъмно и хладно. След това добавете виното, 4 супени лъжици мед и се сложете на котлона. След като кипне, намалете котлона и оставете да ври за около половин час. Нека свареното вино да се охлади. Вземете една супена лъжица преди хранене.

 

Източник: За Жената

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *