Рецепта с английска сол и ябълков оцет -Вана за болезнени стъпала-Облекчава болката на 20-тата минута!

Някои от най-полезните съставки, които можете да използвате за лечение на този проблем, са английска сол и ябълков оцет. Тези средства са много евтини и носят  огромни ползи.

Преди да започнете да ги използвате, трябва да знаете истината за английската сол и ябълковия оцет:

1. Топла вода

Топлата вода действа като естествен редуктор на болка и много древни хора са я използвали  за тази цел. Дори туберкулоза и артрит са били лекувани с накисване в топла вода. Топлата вода е ефективна, тъй като осигурява спокойствие на костите и мускулите и намалява стреса значително. Освен това води до добра циркулация на кръвния поток, което допълнително допринася за по-добро движение на стъпалото.
В допълнение, топлата вода е в състояние да направи ставите силни и да ги успокои в същото време. Също така им дава допълнителна мобилност и гъвкавост по време на ходене. Въпреки това, също трябва да знаете, че топлата вода е винаги по-добра алтернатива от горещата вода, защото няма дразнене на кожата и увреждане. Ако искате да лекувате краката си, трябва да ги накиснете във вода при 39° С. Ако водата е твърде гореща, тя може да допринесе за по-ускорена сърдечна дейност, което означава, че трябва да сте сигурни, че сте задали правилната температура. Докато накисвате краката си, уверете се, че сте се движат краката си толкова, колкото можете, така че да стимулира тяхната ловкост и движения.

2. Английска сол
Английска сол е много полезно вещество за цялостното здраве, тъй като тя е богата на минерали, включително магнезий.
Английска сол може да помогне на организма да се отпуснете, което означава, че това е добре за неутрализиране на тялото от токсини по един лесен начин. Английска сол също съдържа много сулфати, и когато тези сулфати са съчетани с магнезий, те осигуряват на тялото ви много положителни ефекти, като например:
– Подобряване на кръвообращението, подобряване на работата на сърцето, и балансирано сърцебиене. Нещо повече, тези съставки помагат в регулирането на нивата на кръвното налягане.
– Тази комбинация също подобрява функционирането на нервната система и баланса на на електролити. Нещо повече, тя регулира нивата на калций, което прави съдържанието на електролити стабилно
– Тя подобрява използването на инсулин в тялото и намалява риска от развитие на диабет
– Тя премахва химически вещества и токсините от организма и облекчава мускулни спазми, като помага на организма се пребори с вредни вещества
– Тя предотвратява възпалението спазми, болка и болезненост
– Тя облекчава стреса и намалява нивата на адреналин, благодарение на достатъчни нива на магнезий вътре в тялото. Магнезият произвежда много серотонин, съединение, което подобрява настроението. Всичко това допринася за подобрение и стимулиране функциите на мозъка

3. Ябълков оцет
Това е една невероятна съставка, която има множество цели за здравето, една от тях е заздравяването на краката. Ябълковият оцет има мощни противогъбични свойства и хидратира краката и кожата като цяло. Освен това, ябълковият оцет е в състояние да неутрализира неприятната миризма на краката и да ги омекоти и предотврати напукване и рани по кожата.
Можете да ексфолирате краката си с помощта на ябълков оцет и така да възстановите здравето им.

Рецепта за вана за крака

Съставки:
-около 2 литра хладка вода
-половин чаша английска сол
-2 кафени чаши ябълков оцет
Начин на приготвяне:

Вземете подходящ съд и сипете всички съставки в него, смесете ги добре. След това, накиснете краката си в разтвора. Дръжте ги, докато водата се охлади.Направете тази процедура веднъж дневно, в продължение на седем дни.

Източник: За Жената

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *