Знаците, че връзката ви няма шанс

В трудни моменти като болезнена раздяла, например, човек често обвинява другите или съдбата си за това, което му се случва. Истината е, че в голям процент от случаите жените и мъжете могат да предвидят, че дадени любовни отношения нямат дълготрайно бъдеще. Проблемът е, че хората са заслепени от любов, химия или страст, които не им позволяват да погледнат реално върху ситуацията. Много често човек умишлено не иска да види неща, които са повече от очебийни.

До този момент каквито и грешки да сте допускали и да сте подлъгвали себе си с надеждата, че нещата ще се подредят, то всичко това е в миналото. Сега вече имате възможност да промените своето бъдеще и да не позволявате сърцето ви да бъде разбито, след като сте могли да го предпазите.

Ето и кои са знаците, че връзката ви няма да проработи и че не трябва да влагате големи надежди в човека до вас:

1. Той се опитва да ви промени по всякакъв начин.

Невъзможността на хората да приемат другия такъв, какъвто е, е един от сигурните знаци, че връзката скоро ще приключи. Става въпрос за основни неща като – по какъв начин се обличате, как говорите, с кого излизате и т. н. Помислете си дали си заслужава да променяте себе си и да се превърнете в някой съвсем различен човек само заради един мъж?

2. Усещате, че има неща, които вие искате да промените в него.

  Тази ситуация е сходна с предишната. Защо трябва да се опитвате да променяте някого спрямо вашите изисквания и не сте ли го харесали още в началото с всичките му недостатъци? Тъжната истина е, че колкото и да се опитвате да промените даден мъж, няма да успеете, ако сам той не го пожелае.

3. Двамата не сте на един и същи етап от живота си.

В много случаи този проблем е съпътстван от годините. Например, вие не се чувствате готови за деца, а вашият по-голям приятел вече има желание да създава семейство. Или обратното. Когато двама души не са застанали на едно и също място, те няма как да вървят заедно и да стигнат едновременно до целта.

4. Той не е до вас или не може да бъде до вас в трудни моменти.

Стрес, проблеми в работата, лошо настроение, проблеми в семейството и т. н. Вие имате хиляди причини да не се чувствате добре. В такива моменти имате нужда от мъжка подкрепа, от човек, който може да ви успокои и „укроти“. Ако вашият приятел ви избягва именно в трудните моменти или е напълно безполезен, това също е явен знак, че нещата скоро ще приключат.

 

5. Не виждате в отношенията си дългосрочен потенциал.

 Ако вие самите не вярвате в своята връзка, как мислите, че тя би могла да потръгне? Още повече, вероятно има редица причини, заради които не виждате себе си омъжена за този човек. Е, какво по-ясно от това, че вие двамата определено няма да бъдете заедно?

6. Нямате си доверие.

Доверието е основен компонент от изграждането на една здрава връзка. Няма как да имате такава, ако постоянно имате съмнения или вашият партньор има към вас. Неочакваните или тайни проверки няма да ви помогнат. Или трябва да си изясните от къде е провокирано това недоверие, или трябва да се откажете от надеждата, че ще бъдете дълго с този човек.

7. Вие влагате повече, отколкото получавате.

За изграждането и развиването на една връзка са нужни двама души. Те трябва да бъдат отдадени по един и същи начин и всеки да получава почти равно на това, което дава (по принцип единият, по-влюбеният, винаги дава повече). Разбира се, в някои случаи вие трябва да поемете нещата в свои ръце, но в даден момент партньорът ви трябва да ви върне жеста. Това са правилата на нормалната връзка, ако при вас ги няма или куцат, значи определено не сте един за друг.

Източник: www.tialoto.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *