Истинска любов: Щъркелът, който продължава да се връща при своята любима, която не може да лети

Първите щъркели вече пристигнаха в България. Екип на Българското дружество за защита на птиците е наблюдавал вчера ято от 14 бели щъркела над природозащитния център “Пода” край Бургас, съобщи организацията.

Ето защо решихме да използваме този момент и да споделим с вас една прекрасна история, свързана с тези вестители на пролетта.

Вярвате ли в истинската любов? След като прочетете това, ще повярвате.

Запознайте се с Малена и Клептан – два щъркела, които са си свили гнездо на покрива на къща в малък град в Хърватия. Всяка пролет – през последните 16 години – Клептан (мъжкият) се връща след зимната си миграция от Южна Африка при своята любима – Малена.

Женската няма друг избор, освен да прекара зимата в студената Хърватия. Преди много години тя е била ранена от ловец и вече не може да лети. Оттогава насетне всеки път, когато Клептан се насочи към по-топлите климатични региони в края на август, тя е принудена да остане в своя дом.

Степан Вокич – собственикът на къщата – помага на ранената птица, като снабдява и нея, и малките й с прясна риба. Без неговата любов към животните, бъдещето на този щъркел определено щеше да бъде доста несигурно.

Миналата година Клептан се завърна у дома дори по-рано от обикновеното. Вероятно неговата любима наистина му е липсвала.

Птиците са толкова популярни в Хърватия, че на тях е посветена цяла анимация, разказваща любовната им история.

Източник: Обекти

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *