Не изхвърляйте утайката от кафе, а я използвайте по тези 5 начина

Кафето не просто прави чудеса със сънливостта ви. То може да ви бъде полезно и не само като напитка. Върши страхотна работа при готвене, почистване и в градината. Вижте как да използвате утайката от любимата ви напитка, която изхвърляте всеки ден:

За почистване на скари, тенджери и тигани

Абразивната структура на кафето е страхотна за почистване на мазни скари, тенджери и тигани, пише profit.bg. Поставете малко утайка от кафе върху парцал и търкайте. Можете да сте сигурни, че ще почистите замърсяванията с напълно естествен продукт.

Добавете утайката към пръста на растенията

Кафето е много полезно за растенията, защото действа като дренаж, задържа водата и аерира почвата. То ще им достави важни за растежа елементи, като фосфор и калий, без използването на химически торове.

Отървете ръцете си от миризмата чесън и лук

Ако готвите, със сигурност се дразните от остатъчната миризма от лука и чесъна по ръцете ви. Можете да я премахнете, като се изтъркате с утайка от кафе.

Поставете го в хладилника, за да премахнете всички миризми

Точно както кафето може да премахне упоритите миризми от ръцете ви, така също може да отърве от тях и вашия хладилник. Подсушете утайката и я поставете в купа в хладилника.

Обновете мебелите

Естественият тъмен цвят на кафето го прави идеално за скриване на драскотини върху дървени маси, столове или други мебели. Изтъркайте, изчакайте 10 минути, за да се оцвети, след това избършете с парцал, за да полирате.

Добавете го към рецептата си за месо

Ако натриете свинско или говеждо месо при приготвянето му с утайка от кафе, ще постигнете много добър вкус. Имайте предвид обаче, че трябва да използвате и подсладител в случая – захар или меласа, заради горчивата нотка на кафето.

Източник: jenata-vchas

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *