БЪЛГАРСКО ХОРО се изви на най-известният площад във ВЕНЕЦИЯ! Всеки трябва да види как българския дух завладява САН МАРКО! (ВИДЕО)

Били ли сте във Венеция? Обичате ли да храните гълъби? А обичате ли да се прибирате вкъщи след тежка вечер с такси лодка? Дори да не харесвате тези преживявания, а и никога да не сте ги изпитвали, със сигурност сте чували, а и виждали романтиката на Венеция. Един град, който е съвсем уникален и различен от всички останали градове по света!

А какво се случва, когато на централния площад – Сан Марко – на този романтичен и бих казал приказен град се извие едно голямо, хубаво българско хоро. Гълъбите отлитат, а лодкарите слизат на твърда земя, за да не могат да се начудят на това явление – хорото. За всички венецианци, това е нещо ново, екзотично и безкрайно интересно.

За нашенци хорото винаги е било символ на обединение, на сплотяване и на истински дълбока българщина. На колкото повече места и култури покажем що е това хоро и защо то има почва у нас, толкова по-добре! Нека изнесем българската култура по площадите на световните столици, точно както се случва на това видео. Да покажем на света, че макар и малък сме един хомогенен и задружен народ, който има много стари културни традиции, на които е верен и до днес!

Източник: opoznaybulgaria

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *