Просто добавям по малко в пералнята всеки път… Когато видите как изглежда прането ми, ще направите същото!

Удивително е колко много полезни качества имат най-обикновеният оцет! Той добавя блясък на плочки, огледала и стъкла, почиства кранове и тръби от варовика, а в тандем със содата ефективно избелва мивката …

Но какво се случва, ако добавите оцет в пералнята, преди да я пуснете? Ето ви 5 причини, които ще ви убедят да направите същото.

оцет в пералнята

  1. Оцетът има свойството да омекотява, което е особено важно при прането на дрехи от стегнати или прекалено плътни тъкани.
  2. Оцетът е направо факир при отстраняването на петна. Изчезват петна от пот, мазнини, накиснете ги в разтвор на оцет предварително, а след това добавете още 50 мл отделението на пералнята.
  3. За да премахнете упоритите, неприятни миризми в облеклото, например, миризмата на пот, е възможно, ако в отделението за изплакване добавите 100 мл оцет. Щастливите собственици на пухкави котенца с помощта на оцета може да неутрализират неприятната миризма, излъчвана от облеклото след като се случи “инцидент”.

С други средства понякога нещата остават неспасяеми и помага само кошът за боклук!

 

  • Ако периодично прибягвате до магазините за дрехи втора ръка, вероятно знаете колко трудно е да се отървете от особената миризма на тези неща .. е, оцетът ще помогне и тук: изплакнете дрехите след изпирането им с вода, в която е разтворен оцет!
  • Оцетът ще помогне да се отървете от петна от ръжда по дрехите. Пригответе паста от оцет и сол, и я втрийте в петното. Оставете за няколко минути, след което изперете както обикновено.

 

Наред с другите неща, добавянето на оцет в пералнята е полезно за правилното ѝ функциониране: така не се задържа плесен, а механизмът остава чист от наслагвания!

Източник: За Жената

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *