Цветовете на дрехите оказват влияние върху здрвето: Болната щитовидна жлеза „харесва“ светлосиньо!

Направете малък експеримент: облечете се един ден изцяло в черно, друг да кажем в синьо и трети в бяло. Ще забележите разликата! Цветовете създават неконтролирано действие в подсъзнанието, засягайки вдъхновението, производителността и разширяването. Цветовете оказват огромно влияние върху здравето и съзнанието.
Бяло:
Носенето на бяло е упражнение за осъзнаване, тъй като изисква повече фокус, бдителност и грижа, за да почистите белите дрехи. Освен това укрепва и разширява аурата (електромагнитното поле на тялото ви) и създава силен интерфейс между вас и околната среда. Тъй като съдържа всички цветове на спектъра, се смята, че балансира чакрите.
Не звучи ли прекрасно да осъзнаете, че всеки ден можете да разширявате аурата си, да увеличавате своята откритост и неутралност, като носите достойни дрехи, които са бели и изработени от естествени материали? Естествените материали действат като енергийни линии, насочвайки прана (жизнена енергия) от вашата среда към вашето същество и филтрирайки отрицателната енергия.
Белият цвят също ще омекоти кожата ви. Кожата получава необходимата влага по-бързо.
Червено:
Това прави мускулите ви по-подвижни, а ставите – по-гъвкави. Помага и на тези, които лесно се простудяват.
Червеният цвят дава енергия, събужда, стимулира действието, дава ни усещане за топлина; действа успешно върху ефектите от изгаряния, пъпки, против бръчки и уморена и безжизнена кожа.
Розово:
Изключително добър е за храносмилането.
Портокал:
Портокалът отпуска, помага за премахване на депресията, повдига настроението и насърчава сексуалността. Действа върху регенерацията на кожата, стимулира метаболизма.
Подмладява тялото
Зелено:
Цвят, който помага в борбата с туморите! Има седативен ефект. Успокоява главоболието, а също така помага при камъни в жлъчката.
Зеленото действа успокояващо, носи хармония, облекчава последиците от стреса, успокоява раздразнената кожа и стимулира кръвообращението.
Небесно синьо:
Ефективен антисептик и има положителен ефект при неврологична болка. Също така цветът е отговорен за гърлото, носа и ушите. Укрепва щитовидната жлеза.
Ако имате проблеми с говора, възпалено гърло или гласни струни, опитайте да носите този цвят по-често и ще видите как ще ви помогне ефективно.
Жълто:
Това е цветът, който е отговорен за кожата, слънчевия сплит, черния дроб и нервната система. Той насърчава извеждането на токсините от тялото и всичко ненужно. Освен това помага в борбата с целулита.
Жълтото повдига настроението, стимулира активността, насърчава оптимизма, повишава силата на концентрация, има благоприятен ефект върху храносмилателната система.
Синьо:
Ще ви помогне за по-здрав гръбначен стълб и гръбначен мозък. Сините дрехи са най-големият антисептик от всички тези цветове, както и най-мощното средство срещу безсъние. Помага и за регенерацията на тъканите.
Синьото успокоява, облекчава болката, успокоява мигрена, болки във врата и гърба, ефикасно е за регулиране на телесното тегло.
Лилаво:
Свързано е с възпалителни процеси, така че ако сте предразположени към възпаления от всякакъв вид, най-добре е да носите лилаво.
Лилавото действа върху лимфната система и помага при антицелулитна терапия. Насърчава креативността, духовността, носи вдъхновение.
Забележка:
Разбира се, всеки цвят има свои тонове, нюанси, интензитет, така че трябва да се внимава да не изберем нюанс, който да ни въздейства дразнещо.
Можем да си осигурим и цветна терапия, като обърнем внимание на нашите предпочитания. Опитайте се да изберете дрехи в гардероба си днес, които не отразяват текущото ви състояние, а това, което бихте искали да се чувствате.
Обърнете внимание и на избора на цветове в пространството, където работите и живеете. С добър избор на цветове ще се почувствате комфортно в тези пространства.
Направете си кафе или чай в чаша, боядисана с любимия ви цвят.
Играйте, експериментирайте и наблюдавайте ефекта на цветовете върху настроението ви.
Източникetna.bg
Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *