Списък за проверка
Правете прост списък със задачи всеки ден и си давайте реалистичен набор от задачи, които да изпълните. Снимка: Tom Grill/Getty Images

Да останеш фокусиран по време на работа не е лесно; всички ние се разсейваме или се чувстваме невдъхновени в даден момент от работния ден. Но с толкова много работа, която трябва да извървим, често имаме малък избор, освен да бъдем продуктивни и да се справим с поставените задачи.

И така, как можете да увеличите производителността си? Как се уверявате, че извличате максимума от всеки ден? Особено след като ще искате да запазите вечерите и уикендите си свободни, за да се отпуснете.

Е, има много начини да останете продуктивни на работа и ето моите топ 16 съвета, които да ви помогнат да останете фокусирани, докато сте на бюрото си, като гарантирате, че ще свършите цялата си работа навреме.

Закусвам

Започнете всеки ден със здравословна закуска, като под здравословна имам предвид каша, овес, пълнозърнест препечен хляб, яйца, плодове и кисело мляко – каквото ви харесва. Опитайте се да изберете някои избори с нисък ГИ, за да сте сигурни, че ще осигурите на тялото си енергия с бавно освобождаване, за да продължите до обяд. Ако имате нездравословна закуска или изобщо пропуснете да ядете нещо, това просто ще ви накара да се чувствате уморени, развълнувани и разсеяни.

Спокоен сън

Получавайте прилично затваряне на очите всяка вечер. Експертите препоръчват около седем до девет часа сън. Ако винаги имате късни нощи, ще съжалявате за това на следващия ден, защото няма да се почувствате отпочинали или подмладени и готови да се справите с това, което ви е хвърлено. Добрият нощен сън ще се отрази на това колко продуктивни се чувствате на следващия ден, така че не забравяйте да направите съня си приоритет.

Не мога да спя? Ако всяка вечер ви се въртят неща в главата ви, дръжте тетрадка до леглото си и запишете всички проблеми, притеснения или задачи, които трябва да запомните. Ако това не работи, тогава разберете защо не можете да спите. Ако работите до късно вечерта, това може да се дължи на факта, че не давате достатъчно време на мозъка си да се отпусне и да се отпусне.

Упражнявай се всеки ден

За да поддържате нивата на стрес на разстояние, излизайте и спортувайте всеки ден. Дори ако това е само половин час ходене в обедната ви почивка. Упражнението ще ви помогне да изчистите ума си и ще ви задържат фокусирани. Може да си мислите, че да бъдете приковани към бюрото си, ще означава, че ще свършите повече неща, но всъщност работи срещу вас.

Излезте навън

Добрата доза чист въздух и дневна светлина, далеч от неестествената среда на офиса, е полезна за душата. Особено ако офисната ви среда е задушна и тъмна и разчита на климатик. Експертите предполагат, че излизането навън носи всякакви ползи за здравето и че малко дневна светлина е средство за борба със стреса, което ви помага да останете на път, когато се върнете на бюрото си.

Правете списъци със задачи

Независимо дали използвате диспечера на задачите в Outlook или имате нещо като Things for the Mac , уверете се, че поддържате прост списък със задачи всеки ден и си давайте реалистичен набор от задачи, които да изпълнявате. Това, което намирам за помага, е първо да се справя с трудна задача и след това да върша много лесни задачи, за да се възнаградя. Чувствате се страхотно, след като свършите голяма работа и това само повишава производителността ви.

Дайте си срокове

Когато се сблъсквате с всяка задача от списъка си със задачи, опитайте да си дадете краен срок. По този начин ще бъдете по-малко склонни да отлагате или да губите време за други неща.

Планирайте проверка на имейла

Имейлите са убиец на производителността. Това е факт. И е твърде лесно да продължавате да проверявате за нови съобщения на всеки пет минути. Но това може да означава, че прекарвате цял ден в писане на имейли, вместо да се фокусирате върху работата си. Принудете се да проверявате имейлите в определени часове през деня. Опитвам се да проверявам имейлите си всяка сутрин в 8 сутринта и след това не проверявам отново до 12 часа. Така че не забравяйте да ограничите времето, прекарано в проверка и отговаряне.

Поддържайте телефонните разговори кратки и сладки

Разговорът по телефона с клиенти, приятели или доставчици може да отнеме много време. Опитайте да ограничите всяко телефонно обаждане, като обясните на другия, че сте „в краен срок“ и не можете да говорите дълго – очевидно няма да можете да направите това с някои клиенти. В този случай изключете телефона си, когато сте особено заети, и се уверете, че гласовата ви поща обяснява, че в момента не сте на разположение, но ще проверявате съобщенията по-късно същия ден.

Ограничете използването на социални медии

Twitter. Facebook. LinkedIn. Всички те са толкова изкусителни за гледане и могат да бъдат много разсейващи. Подобно на имейлите, вие трябва да проверявате профилите си само в определени часове през деня и да ограничавате колко време прекарвате в използването им. Уверете се, че не оставяте Twitter или други инструменти за социални медии отворени на работния си плот, те просто ще продължат да прекъсват работния ви поток.

Използвайте инструменти против разсейване

Има толкова много инструменти, за да спрете изкушението да сърфирате в мрежата или да проверявате профилите в социалните медии. Ако наистина не можете да спрете да гледате в интернет, изтеглете инструмент против разсейване като Freedom . Това е наистина просто приложение за производителност, което ви блокира достъпа до интернет за до осем часа. Красив. И съвместим както с Windows, така и с Mac.

Има и неща като SelfControl , който блокира достъпа до входящи и/или изходящи пощенски сървъри и уебсайтове за предварително определен период от време. Или бихте могли да опитате Think , който изтрива всичко на екрана ви и ви позволява да се съсредоточите върху това, върху което всъщност работите.

Едно по едно

Концентрирайте се върху една задача в даден момент. Многозадачността може да изглежда по-продуктивна, но наистина може да ви забави. Справете се с една работа, преди да започнете нещо друго, в противен случай никога няма да свършите нищо. Това е един от най-лошите ми навици и често откривам, че се опитвам да пиша имейли, да актуализирам Twitter и да завършвам статия едновременно. Безнадеждно е да се опитвате да правите всичко наведнъж, защото никога няма да можете да се фокусирате правилно.

Разделете големите задачи на малки парчета

Ако имате особено голям проект, който изглежда зашеметяващ, разбийте го на по-малки и по-управляеми парчета. След това се занимавайте с всеки един по един. Поддържайте списък и изпитайте чувството за постижение, когато отметнете една от тези по-малки задачи; усещането за непродуктивност често може да се появи, ако сме обезсърчени от работата си. Не бъдете строги към себе си, просто правете стъпка по стъпка и скоро ще преминете през проекта.

Ако закъсате, продължете напред

Със списък със задачи, които трябва да преминете, несъмнено ще срещнете нещо, което не можете да завършите. Ако сте заседнали, просто зарежете това, върху което работите, направете почивка и след това започнете нещо ново. Може да откриете, че вдъхновението идва по-късно същия ден и ще можете да се върнете към тази трудна задача.

Изрежете фоновия шум

Поддържайте средата си правилно и се уверете, че няма шум, който да ви разсейва от работата ви. Ако работите в офис или от вкъщи и смятате, че е твърде шумно, опитайте малко фонов шум от околната среда в някои слушалки, за да го премахнете. Можете да слушате Sleep Sound , който предлага безплатни релаксиращи звуци като океан или пукащ огън. Или има неща като SonicMood . Като алтернатива, ако обичате да слушате музика по време на работния си ден, уверете се, че я поддържате лекомислена и не прекалено тежка или разсейваща.

Подредено бюро, подреден ум

Направете ежедневен ритуал да подредите бюрото или работното си място, преди да приключите или да си тръгнете. Освободете се от безпорядък и се организирайте и ще започвате всеки ден с чист лист. Ако бюрото ви е разхвърляно, почти сигурно ще се борите да останете продуктивни. Вземете файлове от списания, чекмеджета и полезни решения за съхранение, за да поддържате бюрото си в ред.

Разпознай знаците

И накрая, ако все още се чувствате непродуктивни и не се справяте с работното си натоварване толкова бързо или лесно, колкото бихте искали, водете си бележник през целия ден и запишете всички неща, които ви разсейват или убиват работния ви поток. Скоро ще видите как се появяват модели и ще започнете да разбирате къде трябва да направите някои положителни промени.

И това са само няколко от най-добрите ми съвети как да останете продуктивни на работа. Ако имате някакви съвети, които искате да споделите, моля, коментирайте по-долу.

Това съдържание първоначално е публикувано от Creative Boom

Кейти Коуън управлява уебсайта Creative Boom доброволно – тя е обучен журналист, писател и PR професионалист. Следвайте нея и Creative Boom в Twitter @Creative_Boom

Ето и няколко кличета за мотивация и продуктивност

@annaxoxowilson

day in my life on my gap year ??‍♀️ ?‍? #gapyear #dayinmylife #fyp #vegan #productive

♬ original sound – darcy ?

@ymoug

My progress is my happiness #dayinthelifeofastudent #dayinthelife #studentlife #30days30miles #uniofsurrey #productive ?

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

@studynotesideas

thank u sm for 600K? #fyp#foryou#study#studytok#anime#animes#animeedit#animedora#animelovers#productive#motivate#student#college#highschool#vibe#vlog

♬ Fly High x Peaches – Roy C

Facebook коментар
Total Page Visits: 986 - Today Page Visits: 1